Őszi színek, illatos túra {4 nap/ 3 éjszaka}

2012. október 02. 16:40 - Dél-Dunántúl

Őszi erdei gyaloglás illatos túrával, csipkebogyógyűjtéssel, borkóstolós vacsorával.

Hosszúhetény, a Mecsek-hegység keleti részén, a Hármashegy és a Zengő déli lejtőin kialakult völgyben húzódik. Természeti szépsége és vendégszerető lakói messzi földről vonzzák ide a turistákat. Hosszúhetényből számos kirándulási lehetőség kínálkozik. A Zengő a Mecsek legmagasabb pontja (682 m), tetején kilátó és egy XIII. századi vár maradványai láthatók. Az ide tervezett NATO lokátor felépítése ellen éveken keresztül éjjel-nappal, egymást váltva a pécsváradiakkal őrizték, testükkel védték a helyiek szeretett hegyüket. Eredményesen. Lokálpatriotizmusukat, és hogy honnan nyerték óriási energiáikat, a Zengő csúcsáról nézve a világot megérthetjük.

A hegy északi lábánál fekszik Püspökszentlászló. A hangulatos üdülőfaluban megtekinthető a klasszicizáló barokk kastély melletti arborétumot. Csipkebogyó gyűjtéssel kiegészített gyógynövény ismereti túrára szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Időpont:         2012. október 20 - 23.

Jelentkezési határidő: 2012. október 12.

Hiányzás a munkahelyről: 0 nap

Létszám:         5-főtől

Túravezető:      Vas Adrienn

Szállás: Falusi turizmus szálláshelyeken 3 vagy 4 napraforgós portákon

 

TÖLTSD LE KEDVEZMÉNY KUPONUNKAT!!!

Szólj hozzá!
Címkék: falusi kupon Mecsek

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr864816057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása