Tekertek és eveztek az újságírók Paks környékén

2013. május 15. 10:09 - Dél-Dunántúl

paks_sarkanyhajo.jpgMásfél napos paksi tanulmányúton vett részt tíz újságíró az elmúlt hét végén. A vendéglátók célja az volt, hogy megismertessék velük a várost, elsősorban azokat a helyszíneket, ahol majd a Kenyér-, hal- és borünnep valamint az Atomfutás programjai zajlanak, szeptember közepén.

Az újságíróknak ezúttal nem a tollforgatás volt a feladatuk, hanem a tekerés – a biciklis városnézésen – és az evezés, amikor sárkányhajós körutat tettek a paksi Dunán.

Megnézték a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek-templomot, a modern alkotásokat bemutató képtárat és az Atomerőmű Sportegyesület csarnokát.

Sajtótájékoztatót a helyi védettség alatt álló Sárgödör tér egyik borházában, a Fabro Pincében tartottak számukra. Ezen Tell Edit alpolgármester és Czink Dóra turisztikai referens beszélt a Kenyér-, hal- és borünnep programjairól, míg az Atomfutás főszervezője Scheffer István és a fővédnököt, az atomerőművet képviselő dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató a tömegsportesemény részleteit ismertette.

Pakson és környékén már nem kell sok propagandát kifejteni e rendezvények érdekében, hiszen tudnak róla az emberek; tavaly is nagy volt a látogatottság. Azért hívtak most más megyékből és országos lapoktól is újságírókat, hogy az érdeklődői, résztvevő kört bővíthessék. A sajtósok tanulmányútját a Magyar Turizmus Zrt., az MVM Paksi Atomerőmű és Paks Város Önkormányzata támogatta.
(Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr675301183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása