Egy fesztivál a sportról, vagy talán helyesebben A Sportról!

2013. július 08. 10:33 - Dél-Dunántúl

3123111121050330__youth_football_festival_kaposvar.jpg

Három kontinens fiataljai élvezik majd a somogyiak vendégszeretetét. Július 14-e és 20-a között immár kilencedik alkalommal rendezik meg Kaposváron és környékén az INTERSPORT Nemzetközi Ifjúsági Futballfesztivált

Mint ahogy arra a rendezvény angol neve is utal, a „fesztivál” a labdarúgáson, a foci szeretetén keresztül kíván lehetőséget adni számos 9 és 19 év közötti fiatalnak a sportolásra, egymás megismerésére. A fesztivál célja, hogy a labdarúgáson keresztül kösse össze a fiatalokat, hozzon létre ismeretségeket, barátságokat, más kultúrájú, szokású gyermekek között, és színvonalas megméretési lehetőséget biztosítson a világ bármely tájáról érkező ifjú labdarúgók számára.

2010_2.jpg

A rengeteg indulónak köszönhetően összesen 18 pályán játsszák majd a mérkőzéseket, és a kaposvári helyszínek mellett az idén több vidéki helyszín kapcsolódik be a programba. Minden évben újabb nemzetekkel bővül a résztvevők köre, de természetesen ezúttal is ellátogatnak Kaposvárra dél-amerikai, valamint nyugat- és kelet-európai együttesek. Összességében várhatóan több mint kétezer ifjú futballista élvezi majd Kaposvár vendégszeretetét. Az idei év nagy újdonsága, hogy a labdarúgás mellett kosárlabda-, kézilabda- és röplabda-torna is lesz!

A csapatok már a kezdés előtti napokban megérkeznek, és elfoglalják szálláshelyüket a város kollégiumaiban, szállodáiban. A vasárnapi regisztráció után hétfőn reggel már megkezdődnek a küzdelmek. Az egész rendezvény egyik legnagyobb látványossága lesz ebben az évben is a hétfőn 18 órakor kezdődő megnyitó. A több ezer résztvevő fiatal a Kossuth téren gyülekezik majd, és innen vonul a Rákóczi Stadionba.

team_2011.jpg

A hét folyamán reggeltől estig pattog majd a labda, a korosztályonkénti döntőket pénteken és szombaton rendezik. Ahogy már megszokhattuk: a Kossuth téri fesztiválfalu lesz az esemény központja: itt is különböző programok várnak minden résztvevőt és érdeklődőt, és garantált lesz a remek hangulat. A torna összes mérkőzését ingyenesen lehet megtekinteni.

EU-nemzetek-zászlói3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr335395663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása