Termékenység és gyermekáldás hete Harkányban

2014. április 09. 10:00 - Dél-Dunántúl

A babavárás körül forog minden Harkányban június közepén. A helyi termálvíz nem csak a reumatikus és bőrgyógyászati betegségekre gyógyír, hanem hatékony a meddőség ellen is: az ilyen kúrán részt vevő párok 44%-ának született gyermeke. Minderre egész hetes programsorozattal kívánják felhívni a figyelmet.

Marsalkófotó_2843.jpg

Régóta tudományosan bizonyított tény, hogy Harkányfürdő termálvize ionokban gazdag, magas koncentrációban tartalmaz oldott karbonil-szulfidot és ként, amelyek a magas hőmérsékletű vízben görcsoldó, izomlazító hatásúak. Az emberi testben könnyen felszívódó víz összetevőinek köszönhetően hatékonyan csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását és a gyulladt területek öntisztulását is.

Ezen tulajdonságai révén nem csak a mozgásszervi és a bőrpanaszokra van jótékony hatással, de eredményeseten alkalmazható nőgyógyászati problémák kezelésére is. A különféle gyulladásos tünetegyüttesek kezelése mellett a szakemberek jelentős eredményeket tudnak felmutatni a meddőségi problémák terén is: a harkányfürdői gyógyvíz-kúrán részt vett párok 44%-ánál követi gyermekáldás a terápiát. A város gyógyító intézményei ezért személyre szabott megoldásokkal, nyugodt, intim körülményekkel várják a teherbeeséssel sikertelenül próbálkozókat.

Emellett június elején egy egész hetes rendezvénysorozatot szerveznek kifejezetten fiatal, családalapítás előtt álló párok részére. A Harka hete (2014. június 8-14) színes szórakoztató programokat és számos ismeretterjesztő előadást is kínál.

A boldog várakozást imasátor, holisztikus programok, komplex művészeti terápia – a lelki dinamika újraszerveződéséért, testi-lelki harmónia helyreállításáért és a helyes önismeretet kialakításáért – segíti. A várandósságra azonban nem csak lelket, hanem az izmokat is érdemes felkészíteni, melyben gyógytornászok segítik a résztvevőket, akik megtanulhatják a gátizom- és az Aviva-torna valamint a hastánc sajátosságait. A „szakmai” programokat hagyományőrző rendezvények, strandparti és Zséda koncert egészíti ki.

Bővebb információ: Kiss-Kálmán Éva, kiss-kalman.eva@harkany.hu, Tarsolyné Király Andrea, kiralya@harkanyfurdo.hu
/Ferling PR/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr185974188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása