Lovasi és a Véletlen a Medvehagyma Fesztiválon

2014. április 10. 10:00 - Dél-Dunántúl

Lovasi András énekli Lackfi János verseit Heidl György megzenésítésében

lovi es a veletlen.jpg

Különleges találkozások eredménye az a Hangzó Helikon sorozatban megjelent album, amelyen Lovasi András énekli Heidl György zeneszerző (eszmetörténész, egyetemi oktató) Lackfi János verseire írt dalait.

A kortárs költő és két nemzedéktársa „füstös-merengős, itt-ott egészen amerikai ízű, helyenként jazzel bolondított” produkciót hozott létre (Pesti Műsor), amely a mai középgeneráció keserű- irónikus, de nem reményvesztett világszemléletében fogant.

A koncertműsor a lemezhez képest újdonságokkal is szolgál, hiszen a „Lovasi és a Véletlen” valódi „szupergroup”. Lovasi András most „csak” énekel, Heidl György akusztikus és elektronikus gitáron játszik, a zongoránál az After Crying-alapító, ma már főként akusztikus zenét komponáló és előadó Vedres Csaba ül, gitáron közreműködik az egyébként virtuóz hegedűsként ismert Szabó Attila, a Csík Zenekar egyik prímása, az alapokat Drapos Gergely basszusgitáros (Péterfy Bori & Love Band) és Gáspár Gergely dobos biztosítja. A műsor kiegészül Lovasi András, Vedres Csaba dalaival, valamint Heidl Györgynek lemezen még nem hallható szerzeményeivel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr395974199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása