Rigában a paksi Gastroblues Fesztivál!

2014. április 23. 10:00 - Dél-Dunántúl

bill2.JPG
Az Európai Blues Unió (EBU) tagjaként Lettországban mutatkozott be a napokban a paksi fesztivál. Az EBU European Blues Challenge elnevezésű programját negyedszer rendezték meg. A Rigában tartott találkozó keretében zenei versenyt, kiállítást és az unió közgyűlését tartották. A paksi fesztivál 2012 óta tagja az EBU-nak egyedüli magyarként. A Blues Marketen, ahol a tagok – fesztiválok, előadók, újságok, rádiók – mutatkoztak be, a Gastroblues is kiállított.

chantel-mcgregor.jpg

A Gastroblues Fesztivált idén júliusban már 22. alkalommal rendezik meg, az egyik sztárvendég Chantel McGregor lesz, aki a British Blues Awards legjobb gitárosa volt tavaly és a legjobb női énekes díjat is elnyerte.

Az idei fesztivál programjának gerince összeállt, a fellépők többségével már megszületett a megállapodás. – Az egyik legizgalmasabbnak a Magic of Santana koncertje ígérkezik.

Julian-Sas1.jpg

A British Blues Awards legjobb gitárosa és legjobb női énekese díjat elnyert Chantel McGregor először koncertezik Magyarországon, Julian Sas, illetve az Egyesült Államokban élő magyar zenész, Littl G. Weevil viszont visszatérő, akár a Deák Bill Blues Band.

littleg01.jpg

A 22. Gastroblues Fesztivál 2014. július 4. és 6. között lesz Pakson, az Energetikai Szakközépiskola Sportcsarnokában, illetve parkjában, amely a főzőversenynek, fesztiválfocinak és a vasárnapi szabadtéri koncerteknek is helyet ad. Lesz idén is templomi koncert; Paks testvérvárosából, Viskről származó zenész, Pál István „Szalonna” és bandája közös produkciót ad elő Ferenczi Györggyel és a Racka Jam-mal.
/Forrás: teol.hu/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr536068151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása