Ökoturisztikai élménypark lesz a pécsi állatkertből!

2014. május 01. 10:00 - Dél-Dunántúl

Pecsi_Allatkert.JPG

A napokban kezdődik a pécsi állatkert ökoturisztikai élményparkká alakítása, az intézmény egy évre elbúcsúzik a nagyközönségtől.

Az állatkert 1961-ben épült, mára mintegy 200 faj tekinthető meg a nagyközönség számára.

A felújítás során fél hektárral nagyobb, mintegy 4 hektáros terület várja majd a látogatókat, emellett új funkciókat kap és működtetési is környezetbaráttá válik.

A Mecsekoldalban zajló építkezés keretében az akvárium-terráriumnak és különböző rendezvényeknek otthont adó fogadóépületet emelnek, a Mecsek élővilágát bemutató, oktatási-kutatási célokat egyaránt szolgáló ökoturisztikai parkot, továbbá korszerű kifutókat alakítanak ki, melyekkel egyben megakadályozzák az állati ürülékkel szennyezett esővíz talajba jutását.

A fejlesztés lehetőséget ad olyan népszerű és nagy tömegeket vonzó állatok, mint a barnamedve, a leopárd, a puma, a tigris, a fóka, valamint számos madár és tengeri halfaj bemutatására. A tervek szerint az intézmény látogatóinak száma a mostani évi mintegy 100 ezerről 150 ezer fölé nő.

Tárgyalások kezdődtek új állatok beszerzéséről is; van amelyik érkezéséről már megállapodás is született, de hosszú folyamatról van szó, ezért nem biztos, hogy az érdeklődők már a nyitáskor az összes olyan egyedet láthatják, amelyet az intézmény szeretne bemutatni.
/Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr356097907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása