Pécsvárad MOSZT!

2014. június 24. 10:47 - Dél-Dunántúl

Pécsvárad városa és a magánszínházak csapata nagy fába vágja fejszéjét! MOSZT néven egy hétig tartó színházi találkozó lesz július 29-től augusztus 2-ig Pécsváradon.

Pécsvárad több mint 10 éve szervez az augusztusi Szent István Napi ünnepségek keretei között nyári színházi előadásokat a Szent István királyunk alapította bencés monostor vár udvarában.

20130807 005.jpg

A vár hangulata, a romok természetes díszlete sajátos hangulatot árasztva növeli minden évben a színházi estek meghittségét. Az indulás óta 13 év telt el, a kiskamasz korból lassan serdülőkorba érő színház sok örömet szerzett, ám érezhetően változtatni kellett, hogy felnőtté válhasson. A változás igénye és Galambos Zoltán kezdeményezése szerencsésen találkoztak, így közös erővel elindult a Magánszínházak Országos Színházi Találkozójának megszervezése.

A moszt szláv nyelvekben hidat jelent, a szervezők célja, hogy összekösse a színészeket és a nézőket, a pécsváradiakat és a vendégeket, a művészetet és a hétköznapokat.

Legyen MOSzT Pécsváradon versenyprogramja

claude-magnier-oscar-original-29407.jpg

2014. július 29. 20.30
Claude Magnier: Oscar
Előadó: Hadart társulat
Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli 12 között meglátogatják - a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse... - , rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: a gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar?
                             _________________________________________________________________

szeretem a feleségem.jpg


2014. július 30. 20.30
Michael Stuart: Szeretem a feleségem
Előadja: Fregoli Színészegylet
Michael Stewart pikáns komédiájáról Magyar Attila így fogalmaz: „házaspár hőseink kényelmesen ringatóznak a házasélet hullámain, ám ez kevés nekik. Haladni akarnak a korral, valami izgalmat akarnak csempészni az életükbe. A két férj kitalálja, hogy párt cserélnek, mert ez a trendi. Izgalom lesz is bőven. Ám az ötlet nem válik be..."
                             _________________________________________________________________

az ördög.jpg


2014. július 31. 20.30
Vaszary-Fényes sz. - Szenes I.: Az ördög nem alszik
Előadja: Budapesti Bulvárszínház - Fogi Színház
Lord Archibald Cavendish szívesen látná két utolsó rokona, Ronald és Jane egybekelését, hogy a családi vagyon szétforgácsolódás nélkül szálljon jogos örököseire. A lord szeretné összeboronálni őket, ezért saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni. A fiatalok, akik már utazásuk során összekülönböztek, a legkülönbözőbb terveket eszelik ki, hogy a végrendelet megszegésére, s ezáltal az örökség elvesztésére kényszerítsék a másikat. Mikor kiderül, hogy lord Cavendish él, s a végrendelet már nem áll közéjük, kibékülnek, és örökség nélkül is hajlandók teljesíteni az öreg lord kívánságát.
                              _________________________________________________________________

jovore-veled-ugyanitt-i-original-42921.jpg

2014. augusztus 1. 17.00
Barnard Slade: Jövőre veled ugyanitt
Előadja: Bánfalvy Ági International Studio
Doris, boldog házasságban élő asszony, a kaliforniai Oakland-ből. George, nős könyvelő, New Jersey-ből. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, ahová Doris egy vallási közösséghez, míg George egy üzleti partneréhez érkezik. Találkozásuk másnapján arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Mindkettejükkel először fordult ez elő, ám ettől a pillanattól fogva nem utoljára. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt. Azután mindketten mennek a dolgukra. De vajon meddig mehet ez így?
                             _________________________________________________________________

sooky-margit-galambos-zoltan-katyi-a-koruti-szinhaz-eloadasa-474-279-49941.jpg

2014. augusztus 1. 20.30
Soóky-Galambos: KATYI
Előadja: Körúti Színház
A Meseautó után újabb, az 1920-as évek hangulatát idéző darabot mutat be a Körúti Színház. Ismét egy szenzációs magyar film feldolgozását láthatják. Az eredeti KATYI című magyar film 1942- es bemutatásakor legendás színészi gárda tette a filmet emlékezetessé. A mai kornak megfelelő színpadi átirat remek színészekkel, jobbnál jobb zenékkel, és fergeteges humorral várja a kedves nézőket. A félreértések garantáltan felborítják mindenki életét, egy gyereknek több anyja is lesz, és kiderül, hogy kettős személyiség nem jelent feltétlenül dupla előnyt.

További programok:
Augusztus 2-án "Lerajzolom percek alatt" - Koltai Róbert önéletrajzi kabaréestje, a fesztiválszínpadon július 29-én a Békéscsabai Színtanház Musicalmixe, 30-án Kiskörúti: Vén bakancsos, 31-én Thália tanoda: Lúdas Matyi, nyitott filmstúdió, mesesarok, verskommandó...>>>

Irány Pécsvárad!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr326407159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása