MOSZT indulj el Pécsváradra!

2014. július 21. 10:00 - Dél-Dunántúl

20130807 005_1.jpg

Bizony, már nem csak a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) öregbíti ezentúl Dél-Dunántúl kulturális hírnevét! Július 28-tól augusztus 2-ig egy hétig tartó fesztivál veszi kezdetét Pécsváradon: a Magánszínházak Országos Színházi Találkozója! A programokról korábban már részletesen írtunk - Legyen MOSzt Pécsváradon -, és ha már itt járunk, érdemes kirándulni is egyet a környéken!

15083.jpg

A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet központja az ezeréves történelemmel büszkélkedő Pécsvárad. A város a Mecsek legmagasabb pontja, a Zengő (682 m) lábánál fekszik. Vára, mint bencés monostor, államalapítónknak, Szent István királynak köszönhette létrejöttét. Legértékesebb része a 11. századi várkápolna.

15086.jpg

Zengővárkony élő hagyományairól, Míves Tojás Múzeumáról, Szalmakincstáráról, református templomáról (Fülep Lajos-emlékhely), szelídgesztenyéséről és szövőműhelyként is működő tájházáról (helyi sajátosság: a bodorvászon) nevezetes.

15208.jpg

Püspökszentlászlón több zarándokház is várja a kirándulókat. Kisújbányán még él a klumpafaragó-mesterség. Óbánya az egyik legfestőibb 
falu a régióban. Hosszú, patakos völgye romantikus kirándulóhely. Mecseknádasd, skóciai Szent Margit szülőhelye ma pincészeteiről híres.

14654.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr826518377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása