Programkavalkád - hétvégi programajánló - Irány Dél-Dunántúl!

2014. szeptember 17. 10:00 - Dél-Dunántúl

A meteorológusok azt ígérik a hét végére végre megérkezik a vénasszonyok nyara! Bízzunk benne, hogy tényleg így lesz, és induljunk el a mediterrán Dél-Dunántúlra!

oroksegfesztival1.jpgPécsi Napok (fotó: Pécsi Kulturális Központ)

Ha pénteken, munka után időben elindulunk, az első állomás Pécs lehet, ahol javában zajlik a Pécsi Napok, amely egészen szeptember 28-ig tart. Harminc borász, tíznél több vendéglátó és rengeteg kézműves települt ki az eseményre, és program is van bőven: szeptember 19-én este nyolc órakor a Sétatéren a Halott Pénz szórakoztatja a nagyérdeműt, míg szombaton a Szélkiáltó együttes ad gyermekkoncertet és a Janus Pannonius Múzeum Napja várja a látogatókat. Még a vasárnap is a gyerekeké! Szeptember 21-én, vasárnap lesz az Állatok Napja, melynek során egész napos állatsimogató, játszóház és koncertek ígérnek aktív kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
További információ a Pécsi Napok programjairól <<<ITT>>>

Kölesd_Kölesdi-Közéleti-Egyesület-Borok-Háza_Boros-szolgáltatók_Horváth-Gábor_DSCF0639_a.jpgSzekszárdi Szüreti Fesztivál (fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

Az ország egyik legkisebb megyeszékhelyén, Szekszárdon a szüret az év legnagyobb ünnepe. Már az 1970-es évek óta szervezik a Szekszárdi Szüreti Napokat, amely ötvözi magában a Sárköz és a Szekszárdi történelmi borvidék szürettel összefüggő néphagyományait, a gasztronómia, a borászat és a kulturált borfogyasztás szokásait.
A bor és gasztronómia kiváló kínálata mellett színvonalas koncertek, kórustalálkozók, mozgás- és harcművészeti bemutatók színesítik a fesztivált. Szeptember 19-én, pénteken fellép a Mrs. Columbo, akiket a Neoton Familia Sztárjai követnek. Másnap a borrendi avatás után a Balkán Fanatik lép színpadra, vasárnap pedig Charlie búcsúztatja a szüreti napokat.
További információ a Szekszárdi Szüreti Napok programjairól <<<ITT>>>

Kaposvár_Festők Városa_IMG_7920.jpgKaposvári Mézfesztivál (fotó: Együd Árpád Kulturális Központ, Kaposvár, www.egyud.kaposvar.hu)

Ezen a hétvégén a Kaposvár újra ragadni fog a méztől, persze csak képletesen! A nyolcadik Kaposvári Mézfesztiválon lesz regionális méhész találkozó, Mézlovagrendek felvonulása és mindenfajta mézes-mázas kulináris élvezet várja az érdeklődőket! A fesztivál ideje alatt természetesen vásárolni is lehet: mézet, méhészeti eszközöket, mézeskalácsot, viaszgyertyát, propoliszos készítményeket, és még sorolhatnánk. Mindemellett természetesen nem maradhatnak el a zenés produkciók sem!
További információ a Kaposvári Mézfesztiválról <<<ITT>>>

TIPP: További programok a régióban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr126699309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása