Új otthont kapnak a Pécsi Állatkert lakói

2014. szeptember 19. 10:00 - Dél-Dunántúl

Pécs_Pécsi-Állatkert-és-Akvárium-Terrárium_Látnivalók_Horváth-Gábor_gyerekek-az-állatkertben_a.JPG Pécsi Állatkert - Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma

2014. szeptember 15-én helyezték el a pécsi állatkert alapkövét. A jövő év tavaszára megvalósuló fejlesztés során új fogadóközpont épül, ahol nemcsak oktatóterem, kiszolgálóegységek, büfé kapnak helyet, hanem felköltözik a Munkácsy utcában az Akvárium-Terrárium is a sokszínű édesvízi és tengeri világgal, valamint fóka medencével.

Helyet kap az Ökoturisztikai és a NATURA 2000 Park is, ahol a Mecsek és környékének flórája és faunája kerül bemutatásra.

Szinte az összes helyszín átalakul: az állatkertben a meglévő állatok mellé újak érkeznek: barnamedve, puma, leopárd, tigris, fóka, varacskos disznó, tehénantilop, számtalan tengeri halfaj és madárfaj (pl. cápák és keselyűfélék), továbbá a hüllőgyűjtemény is érdekes lakókkal bővül (pl. arany pettyes teju).

Az Állatkert a következő tematikára épül:

- Az állatsimogató és majomház a majmok, madarak, pónik, kecskék és disznók otthona - Állatsimogató-Majomház
- A pumák és a leopárdok új otthona az állatkert nyugati részén kap majd helyet - Állatház-Nagymacskák
- Az állatkert egyik fő látványossága az oroszlánok, tigrisek és vízilovak életébe enged betekintést - Ragadozóház-vízilóház
- A fejlesztés eredményeképpen az Afrikai kifutó is korszerűsödik - Afrikai kifutó
- Ezen felül az állatkert szinte valamennyi kisebb épülete, állatháza is megújul - Egyéb, kisebb állatházak

Végül, de nem utolsósorban, egy kerékpározásra alkalmas útvonalat is kialakítanak a Mecsextrém Park és a Remete-rét között.

2015. tavasz - Pécsi Állatkert - Irány Pécs!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr716700203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása