Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014 - Dél-Dunántúl

2014. október 01. 10:00 - Dél-Dunántúl

"Töltődj fel múzeummal!"

A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Őszi Fesztiválja ezzel a jelmondattal vár minden érdeklődőt 2014. szeptember 29. és november 15. között. Az ország 94 településén 168 muzeális intézmény 1773 programmal készül, és ezek között számos a Dél-Dunántúlon.

Közönségprogramok mindenkinek

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat közönségprogramjai izgalmas kalandokat, jó szórakozást ígérnek minden korosztály számára.

Pécs_Természettudományi-Múzeum_Látnivalók_Komlós-Attila__a_01.jpgFotó: Természettudományi Múzeum, Pécs (Komlós Attila)

Utazó múzeum - Múzeumi élmény falakon kívül
A fesztivál időszakában a múzeumok kilépnek az épületekből, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak: óvodákba, iskolákba, művelődési központokba, vagy akár az utcára is! Pécsen régészeti sétán vehetünk részt, Kaposváron ha szeretnénk, jurtát építhetünk, Csurgón "Ki nevet a végén" társasjáték segítségével ismerkedhetünk meg Csokonai Vitéz Mihály munkásságával.
Utazó múzeum Pécsen>>>
Utazó múzeum Csurgón és Kaposváron>>>

Györköny_Sarok-Pince_Boros-szolgáltatók_ismeretlen-fotós_pince-belső_a.JPGFotó: Pince (Tolnai Borút Egyesület)

Csak itt, csak most - Pincétől a padlásig
Most itt a lehetőség, hogy betekintsünk a múzeumok kulisszatitkaiba, bejárjuk az épületek titkos zugait, izgalmas utazást tegyünk a múltba. Legizgalmasabbnak régiónkban talán a szekszárdi zseblámpás túra ígérkezik, ahol ha jól figyelnek a "múzeumbúvárok", a hely szellemét is megtalálhatják a rejtett zugokban!
Pincétől a padlásig Pécsen>>>
Pincétől a padlásig Csurgón és Kaposváron>>>
Pincétől a padlásig Szekszárdon>>>

Pécs__Hangulatok_Lévai-Gábor_Bringások-a-Széchenyi-téren_i.jpgFotó: Bringások a Széchenyi téren, Pécs (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, Lévai Gábor)

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk és fedezd fel!- Kulturális tereink másként
Hogy mitől különleges ez a program? Attól, hogy az alkalmi idegenvezetők, túravezetők múzeumi szakemberek, akik a történész, régész, muzeológus szemével kalauzolják az érdeklődőket. Az Orfűre induló Hermann Ottó emléktúrán a Malommúzeumnál piknik várja a túrázókat, de megismerkedhetünk a közelmúltban átadott, kaposvári Deseda Látogatóközponttal is egy kellemes szombati napon.
Túrák Pécsen>>>
Túrák Csurgón és Kaposváron>>>
Túra Szekszárdon>>>

Kaposvár__Hangulatok_Horváth-Gábor_Dorottya-Napok-GAB1071_a_1.jpgFotó: Kaposvári hangulat (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, Horváth Gábor)

16+ múzeumi találkozások – Diákok buli előtt
Péntek esti lááááz! A szervezők természetesen a kamaszokról sem feledkeztek meg. Igazán kalandosnak hangzik a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum "Esti kalandozás az erényövek pajzán világába" c. tárlatvezetése, és izgalmasnak ígérkeznek a szekszárdi "Levelek a frontról" felolvasóest is.
16+ Kaposváron>>>
16+ Szekszárdon>>>

Nagynyárád_Auth-Andor_Kézművesek_Csonka-Károly_Kékfestő-minta_a_01.jpgFotó: Kékfestő (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, Csonka Károly)

Tárgydoktor rendel!
Mi másról is lehetne szó, mint a restaurátorok munkájáról? Tárgydoktor rendel Pécsen, a Várostörténeti Múzeumban, és megmutatja mi a textil restaurálás titka!
Tárgydoktor Pécsen>>>

Felsőszentmárton__Hangulatok_Csonka-Károly_Népzenész-lány-horvát-viseletben_a.jpgFotó: Fesztiváli hangulat (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, Csonka Károly)

Múzeumi Őszbúcsúztató
Zenés - táncos múzeumi délutántól a szórakoztató kulturális előadásokon és gasztronómiai programokon át az ünnepélyes kiállítás megnyitóig igen gazdag a „Múzeumi őszbúcsúztató” kínálata. Ezen a napon mutatkoznak be Mohácson nemzetiségi együttesek, de betyárok lehetünk a Szennai Skanzenben, vagy illemtant is tanulhatunk Kaposváron. Pakson pedig Lukács Péter, a Bikini gitárosa várja a nagyérdeműt.
Őszbúcsúztató Mohácson>>>
Őszbúcsúztató Szennán és Kaposváron>>>
Őszbúcsúztató Pakson>>>

Kaposvár_Festők-Városa-Hangulatfesztivál_Rendezvények_Ismeretlen-fotós_Arc2_a.jpgFotó: Festők városa (Együd Árpád Művelődési Központ, Kaposvár)

Alkossunk együtt! - A nagy rajzolás
A magyar múzeumok idén csatlakoztak a nemzetközi "BigDraw" kampányhoz. Az idei központi téma a "Rajzold meg a világot!", melynek keretében Sásdon "Varázshegyet" építhetünk papírból, aszfaltrajz versenyen vehetünk részt, vagy akár megformázhatjuk a település török kori várát is agyagból. Ha Paksra látogatunk, megalkothatjuk a jövő energiáját is az Atomenergetikai Múzeumban.
Alkotás Sásdon>>>
Alkotás a Deseda Látogatóközpontban>>>
Alkotás Pakson és Szekszárdon>>>

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának hat hete alatt idén először kedvezményes szállásajánlatok várják mindazokat, akik útra kelnek, hogy számukra eddig ismeretlen múzeumokat fedezhessenek fel.
Töltődj fel múzeummal a Dél-Dunántúlon (is) >>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr726730369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása