Tippek az őszi szünetre gyerekekkel - Családi kirándulás a Zselic vidékén

2014. október 15. 10:00 - Dél-Dunántúl

Nemcsak a hosszú hétvége van a nyakunkon. Alig kezdődött el az iskola, de máris itt az őszi szünet. Most aztán igazán örülhetnek a gyerekek, mert ha az októberi 23-i hosszú hétvégét is hozzávesszük, 11 nap áll rendelkezésükre, hogy kipihenjék az iskolakezdést fáradalmait!

A hosszabb távú időjárás előrejelzés október végéhez képest jó időt jósol erre az időszakra; napsütést és 20 fok közeli hőmérsékletet. Érdemes hát fontolóra venni egy-egy kirándulást, főleg, ha anya és apa is otthon van!

Patca__Rendezvények_Ismeretlen-fotós_Gyerekek_a.jpgFotó: Hancúrpajta a Katica Tanyán (BPR Consult Kft.)

A Katica Tanya mára az ország egyik legismertebb élményközpontja. Somogy megye legkisebb falujában, Patcán, a "Zselici Csillagos Égbolt" alatt terül el tíz hektáron. A farmon az őshonos magyar háziállatok mellett tucatnyi játék található: kültéren a szalmával bélelt Hancúrpajta, három különböző nehézségű drótkötélpálya, 190 m hosszú lecsúszó, két pálya a lábbal hajtott gokartoknak. A vízi élményeket szeretőket a tavon óriási Bolyongó, labirintus, pontonhíd, vízi lövölde, trambulinok, csónakok, vízibiciklik és kézi kompok várják.
Beltéren a kockasarok, a Puhi Dühi és egyéb készségfejlesztő játékok várják a vendégeket. Sőt! A 7 pályás csúszdaparkban akár a szabadesés érzését is megtapasztalhatjuk!
A Katica Tanyán különböző szállások is találhatók, amelyek mindegyike SZÉP-kártya elfogadóhely!
További információ: www.katicatanya.hu

_DSC6375_1.jpgFotó: Bőszénfai Szarvasfarm (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

Patcához egészen közel, a hangulatos zselici dombok között bújik meg a Bőszénfai Szarvasfarm. Itt található Közép-Európa egyik legjelentősebb vadállománya! Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt otthont. Emellett természetesen háziállatok - szürkemarha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly - is megtalálhatók a farmon.
Az őszi időszakban hétköznap előzetes bejelentkezésre látogatható, hétvégén és ünnepnapokon szakvezetéses látogató programok indulnak 10 és 14 órakor.
Ha a szarvasfarm látogatása után megéheztünk, nem kell tovább indulni! A Zselicvad Étterem a'la carte étlappal várja vendégeit, amelyen elsősorban vadételek szerepelnek.
További információ: www.szarvasfarm.ke.hu

Kaposvár_Virágfürdő-Kaposvár_Gyógy--termál--és-strandfürdők_Horváth-Gábor_légifotó2_a.jpgFotó: Virágfürdő (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

De mit ér egy kirándulás élményfürdőzés nélkül? Főleg, ha gyerekekről van szó! A kaposvári Virágfürdő nemcsak a strandszezonban csábítja a vendégeket. A fürdő fedett élményfürdővel is rendelkezik, amelyben gyerekmedence vízköpővel, pezsgőmedence víz-levegő befúvásos hát- és derékmasszázzsal, élménymedence sodrófolyosóval, buzgárral, nyakzuhanyokkal, pezsgőággyal, gejzírrel és csúszdával áll rendelkezésre. A kültéri élménymedence, valamint a 38 fokos pezsgőmedence kedvezőtlen időjárás esetén is teljes kikapcsolódást ígér. A felnőttekre is gondolva a szaunavilág is felfrissülésre csábít: fény- és illatterápiás finn szauna, infraszauna, gőzkabin, taposó- és merülő medence, vagy akár egy vérpezsdítő masszázs csodákra képes!
A Virágfürdő SZÉP-kártya elfogadóhely!
További információ: www.virágfürdő.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr766773309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása