Virágkorát éri a korszerű gasztronómia, hagyományos ízek és a modern technológia ötvözése. Minden étterem valami egyedi dologgal szeretne kitűnni, valamiben megkülönböztető lenni. Kreatív megoldásokkal természetesen a dél-dunántúli gasztronómia területén dolgozók is büszkélkedhetnek!
Az idén év elején pécsi vendéglátósok látták meg az együttműködés lehetőségét, és közös "vállalkozásba" kezdtek. Kreatív Pécsi Gasztronómia névvel négy étterem séfjei dugták össze fejüket, hogy hagyományos, "tüke" ízek kerüljenek az éttermek kínálatába. Így álltak össze az új pécsi ízek, hagyományokból építkezve, de a jövő gasztronómiáját építve. Pécs ízeit a következő éttermekben találjuk meg: Addo, Jókai Bisztró, Pezsgőház és Zsolnay Étterem.
Kreatív Pécsi Gasztronómia (Fotó: Kalamáris Vendéglő, Pécs)
A Villány-Siklósi Borúton november közepétől kerül új specialitás a borvidék éttermeinek és pincészeteinek kínálatába. A kezdeményezés lényege, hogy a Villányi borvidék alapanyagait felhasználva olyan ételeket tálaljanak a vendégek elé, amelyeket minden esetben villára tűznek. A Villányi Falatok néven kapható fogások szezonálisan változnak, most az újborokra hangolt ízek kerülnek sorra. A Villányi Falatok vendéglátói: Bock Óbor Étterem, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Malatinszky Présház, Mandula Étterem és Bor Bár, Mokos Pincészet és a csarnótai Tenkes Csárda.
Villányi Falatok - Ínycsiklandó libamáj (Fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, fotós: Kalmár Lajos)