A Pécsi Kreatív Gasztronómia után: Villányi Falatok!

2014. november 17. 10:00 - Dél-Dunántúl

Virágkorát éri a korszerű gasztronómia, hagyományos ízek és a modern technológia ötvözése. Minden étterem valami egyedi dologgal szeretne kitűnni, valamiben megkülönböztető lenni. Kreatív megoldásokkal természetesen a dél-dunántúli gasztronómia területén dolgozók is büszkélkedhetnek!

Az idén év elején pécsi vendéglátósok látták meg az együttműködés lehetőségét, és közös "vállalkozásba" kezdtek. Kreatív Pécsi Gasztronómia névvel négy étterem séfjei dugták össze fejüket, hogy hagyományos, "tüke" ízek kerüljenek az éttermek kínálatába. Így álltak össze az új pécsi ízek, hagyományokból építkezve, de a jövő gasztronómiáját építve. Pécs ízeit a következő éttermekben találjuk meg: Addo, Jókai Bisztró, Pezsgőház és Zsolnay Étterem.

Pécs_Kalamáris Vendéglő_Vendéglátóhelyek_ismeretlen fotós_halpástétom közelről01_i_1.jpgKreatív Pécsi Gasztronómia (Fotó: Kalamáris Vendéglő, Pécs)

A Villány-Siklósi Borúton november közepétől kerül új specialitás a borvidék éttermeinek és pincészeteinek kínálatába. A kezdeményezés lényege, hogy a Villányi borvidék alapanyagait felhasználva olyan ételeket tálaljanak a vendégek elé, amelyeket minden esetben villára tűznek. A Villányi Falatok néven kapható fogások szezonálisan változnak, most az újborokra hangolt ízek kerülnek sorra. A Villányi Falatok vendéglátói: Bock Óbor Étterem, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Malatinszky Présház, Mandula Étterem és Bor Bár, Mokos Pincészet és a csarnótai Tenkes Csárda.

Orfű_Muskátli Étterem és Kemencés Udvar_Vendéglátóhelyek_Kalmár Lajos_hideg libamáj, sütőtök krémleves_a.jpgVillányi Falatok - Ínycsiklandó libamáj (Fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, fotós: Kalmár Lajos)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr746886181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása