Üzenet a hóbagolytól: kezdődik a Mesefesztivál!

2014. november 27. 10:00 - Dél-Dunántúl

December első hétvégéjén valami új, mesés dolog veszi kezdetét a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Hóbagoly Mesefesztivál!

10801706_1561463850751586_1401827694803478841_n.jpgMindenkit vár a Hóbagoly Mesefesztivál (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

Hóbagoly Mesefesztivál
2014. december 6-7.
Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed

Már a Negyedbe lépés is elvarázsol minket: közel harminc fenyőfából ünnepi hangulatú karácsonyfa kiállítás nyílik, amely vízkereszt ünnepéig látogatható is lesz!

A két napos fesztiválon találkozhatunk hazai gyermekkönyv kiadókkal, ismert színészekkel és zenészekkel is. A Hóbagoly Meseodúkban reggeltől estig szól majd a mese és a zene; az odúkat varázsút köti össze. Ha szerencsénk van talán éppen Csukás István mesél az egyikben - ugyanis ő a fesztivál díszvendége; de az is lehet, hogy Nagy-Bandó András vendégei leszünk egy-egy mese erejéig.

A koncertek is igazán izgalmas szórakozást ígérnek. Koncertet ad a Kaláka együttes, Szalóki Ági, Bíró Eszter, Dolák-Saly Róbert, Rutkai Bori és a Sajtkukacz zenekar is!

Közismert tudományos tény, hogy minden hóbagoly (Bubo scandiacus) szereti a csokit. A Látogatóközpontban ezért Karácsonyi Csokiműhely is lesz mindenki nagy megelégedésére. S ha többet ettünk az elkészült csokiból a kelleténél, nálunk jobb krampuszt keresve sem találnak a szervezők: indulás a Krampusz Bajnokságra!

A fesztivál másnapján ki ne hagyjuk a Bóbita Bábszínház előadását! A téli időszak egyik legszebb Andersen-meséjét, a Hókirálynőt láthatjuk előadásukban!

A Hóbagoly Mesefesztivál részletes programja az esemény facebook oldalán található!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr16928789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása