Hordós, Dűlőjáró, Vacsorázó: Pincéről Pincére Variációk Vincére

2015. január 06. 09:56 - Dél-Dunántúl

Nem múlhat el a január Vince-nap nélkül, pláne nem a Villányi borvidéken! A Vince-naphoz legközelebb eső hétvégén történő pincejárásnak régi hagyománya van, ráadásul tőlünk nem is túl messzi vidékről, a Dráva-szögből származik ez a szép szokás. A szőlősgazdák a "vincevesszőkből" és az időjárásból következtettek az az évi termésre. A január végén lemetszett vesszőket meleg helyre tették, majd várták, hogy kihajtson. Ha sok rüggyel örvendeztette meg a gazdákat, bőséges termésre számíthattak, ha nem...

Pincéről Pincére Variációk Vincére
2015. január 24.

2015-ben a Villány-Siklósi Borút települései január 24-én, szombaton szervezik meg e jeles napot, a már hagyománnyá vált Hordós, Dűlőjáró és Vacsorázó Vincével.

vince_2013_06.jpgVince-napi "bordáldás" (fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület)

"Hordós Vince" programjai reggel kezdődnek. A reggeli séta különlegessége, hogy a vendégsereg először kóstolhat az új borokból, egyenesen a hordókból! A borkorcsolya sem maradhat el, olyan különlegességekre számíthatunk, mint a kemencében sült, mangalicaszalonnás lepény, házi szőlőmaglisztes lepény, vagy a helyben sütött túrós és sajtos pogácsa!

vince_2013_00.jpgVince-napi szertartás (fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület)

"Dűlőjáró Vince" ebédidőben veszi kezdetét. Cigányzene, igazi falusi disznótor várja az érdeklődőket, minden, mi szem-szájnak ingere. Délután kettő órakor az ősi hagyományra kerül sor: Vince-napi szertartás a keresztény szokások szerint, vessző metszés, Vince-dal. Jól hangzik, ugye?

vince_2013_05.jpgVince-napi pincejárás (fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület)

Az este eljöttével "Vacsorázó Vince" várja a vendégeket. Borkóstoló, háromfogásos vacsorák, harmónikaszó, vagy bárzene, nehéz a választás, hiszen a kínálat bőséges!

A szervezők természetesen a szállásról sem feledkeztek meg! Kiemelt szállásajánlatok várják a Villányba érkezőket!

Pincéről Pincére Variációk Vincére 2015 részletes program

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr937046263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása