"Milyen csokoládét szeretek? A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét...

2015. január 16. 11:00 - Dél-Dunántúl

Mindannyian emlékszünk még Gombóc Artúrra, aki mindennél jobban szerette a csokoládét.

Emlékeztetőül: "a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a lapos csokoládé, a tömör csokoládé, a lyukas csokoládé, a csomagolt csokoládé, a meztelen csokoládé, az egész csokoládé, a megkezdett csokoládé, az édes csokoládé, a keserű csokoládé, a csöves csokoládé, a mogyorós csokoládé, a tejcsokoládé, a likőrös csokoládé, a tavalyi csokoládé, az idei csokoládé, és minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon"

 

siklos-mariagyud_kakas_bonbon_csokolade_wu0z7917.jpgKézműves csokoládé (Fotó forrás: Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft., fotós: Kalmár Lajos)

III. Pécsi Csokoládé Karnevál
2015. február 7-8. 10.00-17.00
Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed

A csokoládé élvezetében része lehet mindazoknak, akik február első hétvégéjén ellátogatnak a III. Pécsi Csokoládé Karneválra, ahová az ország minden részéből érkeznek csokoládé- és édességkészítők! Maga a helyszín is különleges, hiszen a rendezvénynek a Zsolnay Kulturális Negyed ad otthont!

A karneválon hallgathatunk előadásokat a csokikóstolás alapjairól, a csokoládé tudományáról, különleges csokipapírokról, és megnézhetjük a csokoládétörténeti kiállítást is, amely 12 tablón keresztül meséli el a kedvelt édesség történetét.

A gyerekek malmozhatnak bonbonnal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis memória- és logikai játékokkal, vagy akár könyvjelzőt is hajtogathatnak csokoládépapírból. Ha pedig kedvük tartja, csokis mesét hallgathatnak L. Molnár Edit pécsi meseíró tollából.

A 2015-ös Pécsi Csokoládé Karnevál látványossága újra egy csokoládé dísztárgy készítése és díszítése lesz. A helyszínen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra porcelánfestői igazi csokoládéval festenek.

Az esemény az estékre is tartogat meglepetéseket!

Február 6-án, péntek este csokoládés élményvacsorával kápráztat el a Zsolnay Étterem, szombaton pedig pezsgős-trüffelgolyós csokoládékóstoló és tárlatvezetés lesz!

További információ a programokról>>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr77078995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása