Mesés Március Mecsekerdőn

2015. február 26. 10:00 - Dél-Dunántúl

Reméljük a Busók idén is jó munkát végeztek, és a tél tényleg az utolsókat rúgja! Márciusban már érdemes útra kelni, és nyomon követni a természet ébredését!

A baranyai székhelyű Mecsekerdő Zrt. márciusban fantasztikus programokat kínál számunkra!

sasret_tavasz.jpgTavasz Sasréten (Fotó: Mecsekerdő Zrt.)

Március 8-án, a nemzetközi nőnapon kisvasutazással kezdhetjük a napot Almamellékről Sasrétre, amelyet egy könnyű túra követ a hóvirágos erdőben. A túra után ebédelhetünk a Sasrét Vendégházban, s aztán eldönthetjük: visszaindulunk a 15 órás kisvonattal, vagy maradunk a természet lágy ölén, és ott töltjük az éjszakát a hangulatos vendégházban.

Március 14-én, szombaton az adrenaliné a főszerep, hiszen téli álmából végre felébred, és újra nyit az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a Mecsextrém Park! Több, mint húszféle játék, többek között egy kilométeres erdeibob-pálya, alpesi kötélpálya, tiroli csúszópálya, nyolc méteres mászófal, 3D karika, kötélpiramis, 40 méter hosszú szabadtéri kalandvár, beltéri játszóház, odú-tanoda, spinfizz...ég felsorolni is fárasztó.

majvirag-k.jpgMájvirág (fotó: Mecsekerdő Zrt.)

Másnap túra indul Sasréten, mégpedig a Májvirág túra. A nevével ellentétben, csodaszép kis növényről van szó, érdemes megtekinteni. A túra során sor kerül az ősbükkös tanösvényen található madárodúk tisztítására is.
A Sasrét Vendégház ezen a napon is fantasztikus ételekkel várja a túrázókat, medvehagymás ételek is szerepelnek majd az étlapon! Még reggelire is azt ennénk? A szálláslehetőség adott a Sasrét Vendégházban.

Ha már a medvehagymát említettük, ki ne hagyjuk a 21-én sorra kerülő Medvehagyma túrát sem Sasréten. A nap során ötleteket kaphatunk a medvehagyma elkészítésére és tartósítására is.

medvehagyma_tura.jpgMedvehagyma túra (Fotó: Mecsekerdő Zrt.)

A hónap végén  - március 28-án, szombaton - a Mecsekerdő játékos erdei kirándulásra hív minden kicsit, nagyot, szülőt, nagymamát, nagypapát! A mecseki tavaszi túra során sok mindent megtudhatunk a növényekről, a Mecsek mondáiról és egyéb játékos meglepetésben is részünk lehet.
A túra útvonala: Ezeréves, Fehérkúti turistaház - Rábay-fa - Kis-rét - Dömörkapu - Tettye
Túrázhatunk a pusztabányai üveghutákhoz is, ha ahhoz van kedvünk. Szintén szombaton indul a kirándulás a Mecsek utolsó "üveggyárához", amelyet éppen 20 évvel ezelőtt újítottak fel a Mecsekerdő Zrt. támogatásával.

További információ a programokról a Mecsekerdő Zrt. honlapján.

Mindenkinek mesés márciust Mecsekerdőn!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr107208635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása