Akadálymentesen a nemzeti parkkal

2015. március 18. 10:00 - Dél-Dunántúl

Kaposvár környékén számtalan látnivaló, természeti érték várja a látogatókat. Utazhatunk kisvasúton a Zselici Tájvédelmi Körzetben, részt vehetünk éjszakai csillagnéző túrán, bebarangolhatjuk a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetet, megismerkedhetünk a hagyományos halászati módszerekkel a Csombárdi-tónál.

Mostantól ezek a lehetőségek már a fogyatékkal élők számára is elérhetők! A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben mozgássérült, hallássérült, vak- és gyengénlátók számára is számos alternatívát kínál.

_dsc6106.jpgA természetben is akadálymentesen (fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

"Akadálytalanul a természetben" - Csillagnéző túrák

A természet mindenki számára tartogat meglepetéseket és csodákat! A sötétedés előtt időszakban szemünk elő tárul a lenyűgöző zselici táj erdeinek mozgalmas életével. Naplemente után a legismertebb csillagképek, csillagászati jelentések megfigyelésére nyílik lehetőség képzett csillagász szakember segítségével. A hagyományos túrákkal szemben itt nincs zseblámpa. A hallássérültek az égbolt láthatósága szempontjából kevésbé zavaró halvány fénnyel megvilágított jeltolmácsok kezének segítségével jutnak információhoz. A mozgássérültek könnyű, az igényekhez igazodó, akár kerekes székkel is járható terepen tudhatnak meg mindent az éjszaka élővilágáról, valamint a csillagászati jelenségekről. A vakok és gyengénlátók pedig tapintható makettek segítségével juthatnak száz százalékos élményhez.
A túrákra minden esetben szükséges az előzetes bejelentkezés, a program tavasztól őszig kérhető.
Részvételi díj: 1.000 Ft/fő, minimálisan 20.000 Ft

Érzékek próbája a Fekete harkály tanösvényen
A varászlatos túra során a nemzeti park természetvédelmi őreitől a vakok- és gyengénlátók számos érdekességet tudhatnak meg az erdő életéről, megismerhetik annak kézzel fogható, ízes, illatos, harsogó madárdallal és patakcsobogással teli oldalát.
A 3-4 órás programra előzetes bejelentkezés szükséges, és márciustól szeptemberig kérhető.
Részvételi díj 20 főig: 12.000 Ft/csoport, 20 fő felett: 600 Ft/fő

Információ és jelentkezés a programokra:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Tel: 30/405-4571
E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu
Internet: www.ddnp.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr567256655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása