Vasárnapi program: mit csináljunk az év 88. napján?

2015. március 23. 10:00 - Dél-Dunántúl

Az első "szabad" vasárnap után, jöhet a második! Ezúttal március utolsó vasárnapjának programjait gyűjtöttük össze!

ddnpi_kolked_feher_golya_muzeum1.jpgFehér Gólya Múzeum (fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság)

Először is, ha ezt még a múlt héten nem tettük meg, ismét részt vehetünk Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses túráján, melynek során megismerkedhetünk a Szársomlyóval, és annak élővilágával. Vagy elmehetünk Béda-Karapancsára is, ahol a fehér gólyák, a vizek világa, vagy akár az árvíz és fokrendszer témájában mélyíthetjük el tudásunkat.

patca_katica-tanya---aktiv-pihenes-kozpont_latnivalok_ismeretlen-fotos_dscn4990_a.jpgKatica Tanya (fotó: BPR Consulting Kft.)

Hazánk vezető élményközpontú, őshonos magyar állatokat és hagyományőrzést bemutató gazdaságában, Patcán, a Tavaszváró Napok keretében megtanulhatunk papírból hóvirágot hajtogatni, tavaszfát készíteni, sőt még a költöző madarakkal is megismerkedhetünk. A program része egy ínycsiklandó gasztronómiai ajánlat is, érdemes megkóstolni!

kaposvar_es_a_zselic_videke_tdm_egyesulet_szennai_skanzen.jpgSzennai Skanzen (fotó: Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület)

A Húsvétra készülve érdemes ellátogatni a Somogy megyei Szennára is, ahol hagyományőrző programok keretében ismerkedhetünk meg a népi hagyományokkal. A Rinyakovácsi lakóházban a Szennában jellegzetesnek mondott húsvéti perec készítési fortélyait sajátíthatják el a látogatók. Természetesen a receptet is elárulják, hogy bárki elkészíthesse Húsvét napjára ezt az ünnepi eledelt. A locsolkodókra gondolva a leányok tojásokat díszítenek és festenek a Somogyszobi lakóházban, így megismerve a berzselés és írókázás hagyományos technikáját.
Érdemes tehát elindulni kirándulni ezen a vasárnapon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr247285865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása