Húsvét a Dél-Dunántúlon

2015. március 30. 10:00 - Dél-Dunántúl

Akármerre indulunk az országban, Húsvétkor számtalan program vár minket. Nincs ez másképpen a Dél-Dunántúlon sem. Lehetetlenség felsorolni az összes eseményt, éppen ezért a legérdekesebb közül szemezgettünk:

szamarful_zskn_mg_0432.jpgZsolnay Kulturális Negyed (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

KULTÚRA - Húsvétváró a Zsolnay Negyedben

A néphagyományban a húsvéti és a pünkösdi ünnepkörhöz kapcsolódnak a legszínesebb legsokoldalúbb szokások. Április 4. és 6. között a Negyedben idén is sokszínű, húsvéti hagyományokat bemutató foglalkozások és játszóház várja a családokat. Természetesen a tojásfestés mellett a kerámiának is fő szerepet kap, és persze a kisállatok sem hiányozhatnak. A programot bábelőadások és koncertek teszik igazán változatossá.
Bővebb információ: www.zsn.hu

5b025779525fc6daf4e4226a2ba9a608.jpgSzennai forgatag (fotó: Szennai Skanzen)

HAGYOMÁNYŐRZÉS - Húsvét autentikus helyszíneken

A szennai Húsvéti forgatag kihagyhatatlan program, a Skanzen megtekintése legalább egyszer mindenkinek "kötelező"! Az ünnep mindkét napján húsvéti perec és házi torma készítés, csingázás (tojásdobálás), tojásgurító verseny, szagos víz készítés illatos gyógy- és fűszernövényekből, tojásfestés a hagyományos technikákkal (berzselés és írókázás) lehetősége várja a vendégeket. Húsvéthétfőn 11 órától indul el az igazi színes forgatag: 11 órától hagyományos locsolkodás a Somogy Táncegyüttessel és a Somogy Zenekarral, amelyet természetesen táncház követ. Délután pedig meghallgathatjuk Szent György és a sárkány legendájának történetét Róka Szabolcs Tinódi-lant díjas magyar énekmondó előadásában.
Bővebb információ: a Skanzen facebook oldalán

A zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum kialakult hagyományainak megfelelően, gazdag húsvéti programajánlatokkal vár minden kedves érdeklődőt.  Húsvéthétfőn ünnepi istentisztelettel kezdődik a program, majd délután a Zengővárkonyi Népiegyüttes "Húsvéti locsoló" műsorát tekinthetjük meg. A leányok, legények után a Népiegyüttes Gyermektagozata következik, a helybéli óvódások, iskolások is porondra lépnek és locsolóverseket, népitáncokat adnak elő.
Bővebb információ: www.tojasmuzeum.ini.hu

d403fbb81e664d9a1acc83c8848c0e5c.jpgHúsvéti kisvasutazás (fotó: Kaszó Zrt.)

TERMÉSZETJÁRÁS - Húsvét az erdőben

Április 1-jén és 4-én elindul a húsvéti nyuszijárat, azaz a kisvasút Almamellékről Sasrétre. Számtalan érdekes program várja a megjelenteket: tojáskeresés a tavaszi erdőben, állatok húsvétja (etetés, simogatás), kézműves foglalkozás.
Vagy másra vágynánk? A Mecsextrém Park nyula, Tepsifüles idén is a Park játékelemei közé rejtette tojásait. A feladat egyszerű: keresd meg a tojásokat április 5-én és 6-án a kalandparkban!
Bővebb információ: www.mecsekerdo.hu

A kisvasutazásnak még nincs vége! A KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasút április 6-án húsvéti kisvasutazásra hívja az érdeklődőket! Tojáskeresés és nyuszi simogatás várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.
Bővebb információ: www.kaszort.hu

dsc1283resize.jpgHúsvét Süsüvel (fotó: www.igal.hu)

WELLNESS - Húsvét az Igali Gyógyfürdőben

Az ünnep alkalmával vidám programokkal, nyuszi simogatással, tojásvadászattal, tojásdíszítéssel és még rengeteg más izgalmas programmal vár mindenkit a kis somogyi település fürdője április 3-tól egészen április 6-ig. Az egész napos húsvéti kézműves vásár mellett testet-lelket melengető szaunaszeánszok; fahéjas és sörös felöntések, joghurtos peeling, sós-mentás bőrradír kényezteti a vendégeket. Míg a szülők lazulnak, a gyermekek találkozhatnak Trapi bohóccal és akár Süsüvel is, aki bárhol bármikor felbukkanhat a fürdőben!
Bővebb információ: www.igal.hu

Kedvezményes szállásajánlatokért érdemes felkeresni a régió weboldalát! Tavaszi és húsvéti ajánlatok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr437309258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása