Életműdíjat kapott Bock József!

2015. április 15. 10:00 - Dél-Dunántúl

Már több, mint 20 éve kerül megrendezésre a Best of Budapest & Hungary díjátadó, ahol az idei évben a zsűri életműdíjjal jutalmazta a villányi Bock József kapta a magyar borkultúrában, a hazai gasztronómiában és vendéglátásban, valamint a villányi borvidék fellendítésében vállalt szerepéért.

villany_bock_pince_panzio_etterem_boros_szolgaltatok_ismeretlen_fotos_bock_jozsef_portre_a.jpgBock József (fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

A 67 éves borász a Villányi borvidéken nőtt fel, így már gyerekkorában élete szerves részét képezte a szőlő és a bor. Családja 1958-ban vásárolta vissza a két hektárnyi ősi családi birtokot a Jammertal dűlőben. Első önálló borát 1981-ben készítette, 1997-ben már az "Év bortermelője" lett. Ezt a kitüntetést számtalan nemzetközi és hazai elismerés előzött meg és követett.

A Bock család ma már 70 hektár szőlőterületen gazdálkodik és még kb. 70 hektár területet integrál, amelynek termését megvásárolja. A borvidéken ő volt az első vállalkozó, akinek a borai Budapestre kerülhettek. Napjainkban a pincészet 7-800 ezer palack bort értékesít Magyarországon és a világ más országaiban.

2007-ben Bock József birtokát az Év Pincészetének választották meg, s még ugyanebben az évben a magyar borkultúráért, s ezen belül is a villányi régió fellendítéséért vállalt áldozatos munkájáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Rusztikus borai a legnevesebb külföldi versenyekről is díjakkal térnek haza, s Európa számos országán kívül Oroszországban és az Egyesült Államokban is kezd a Bock név hírnevet szerezni magának.

1996 óta már szállásadással is foglalkozik Bock József, sőt a Bock Hotel Ermitage 2013 óta négycsillagos minősítésű szálloda!

2004-ben nyílt meg Bíró Lajos neves séf vezetésével Budapesten a Bock Bisztró, a gasztronómiai palettát pedig már a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton is gazdagítja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr327335404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása