„Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja” - ismét lehet pályázni a ,,Kiváló Európai Desztináció’’ címre

2015. április 20. 10:00 - Dél-Dunántúl

Az Európai Bizottság 2015-ben immár kilencedik alkalommal írt ki pályázatot a ,,Kiváló Európai Desztinációk’’ témában. Az idei pályázat témája a helyi gasztronómiára épülő turizmus, melynek címe: ,,Egy csipet Magyarország".

_hangulatok_ismeretlen-fotos_kenyer_a.jpgA legízletesebb vendégváró úti cél (fotó: Magyar Turizmus Zrt.)

Az idei cél egy olyan, európai szinten is versenyképes desztináció kiválasztása, amely a már legalább két éve létező, saját helyi gasztronómiájára alapozott speciális turisztikai kínálatával elnyerheti a „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja” címet. 

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) szerint a gasztronómia egyre inkább az utazási élmény központi elemévé válik.A nemzetközi kutatások szerint a turisták költésének több mint harmada a gasztronómiai termékek fogyasztásához kapcsolódik. A gasztronómiai motivációval utazók érdeklődésének középpontjában elsősorban az élelmiszer-termelők, a gasztronómiai fesztiválok, az élelmiszeripari kiállítások és rendezvények, a termelői piacok, főzőbemutatók és a különleges ételek kóstolója áll.

Az elismerő címet elnyerő hazai térség marketingeszközeinek fejlesztéséhez a Magyar Turizmus Zrt. 2 millió Ft értékben járul majd hozzá.eden_2.jpg

A pályázathoz kapcsolódó dokumentumok az eden.itthon.hu honlapon elérhetők.
A pályázat benyújtási határideje: 2015. május 26.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr527372620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása