Újabb attrakcióval rukkolt elő a Rinyamente

2015. április 30. 10:00 - Dél-Dunántúl

A Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület nem kis fába vágta a fejszéjét. A közelmúltban borkultúrára épülő bemutatóhelyet nyitottak Nagyatádon, a Turisztikai Központban. Azaz egészen pontosan alatta, a borospincében.

A Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Desztináció-menedzsment Egyesület 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy a térség turisztikai szolgáltatóinak kínálatát egyesítse. A szervezet az összefogáson alapul, alapelve:"Együtt könnyebb!"


A pincében az ország legjobb borvidékeiről származó, ám emellett Nagyatádhoz kötődő, borok kaptak helyett, valamint a helyi kertbarátok termékei is megtalálhatók a kínálatban. A borok Tokajból, Somló hegyről és Villányból származnak, így garantált, hogy a somogyi fürdővárosba látogató turisták díjnyertes borok közül válogathatnak.

A TDM egyesület tervei között szerepel, hogy a későbbiek folyamán ez a pince lesz a Nagyatádról kiinduló dél-somogyi borút nyitóállomása. Az egyeztetések jelenleg is zajlanak a környékbeli borosgazdákkal, elsősorban Gyékényes, Tarany és Segesd térségéből.

3b0007a384fb0ceb54acb033ba5f1265.jpgRinyamente (fotó: Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület, fotós: Gerlecz László)

Nagyatád-Rinyamente térség

Nagyatád a „parkok, szobrok és fürdők városa”. Belső-Somogy déli részén, a Balatontól 60 km-re, a 68-as főútvonal mentén fekszik. A fürdővárosnak három fürdője is van: a minősített gyógyvízzel rendelkező, száz éves felújított Gyógyfürdő, az új, mediterrán hangulatú Termál Strandfürdő, és a szintén új Tanuszoda.

A Rinyamentéhez tartozik Segesd, Nagybajom, Kutas, Szabás, Nagykorpád, Lábod, Rinyaszentkirály és Nagyatád térsége. A térség névadója, a Rinya-patak, az abba ömlő erecskék behálózzák az egész tájat.

69cfe6a105edc61f7296ea873a8eed46.jpgPetesmalmi Vidrapark (fotó: Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület, fotós: Tömösváry Tibor)

A Rinya mentén az egyik legnagyobb érték a táj változatossága, ugyanis néhány méter térszintkülönbség a növénytakaró rendkívüli sokféleségét eredményezi. Számos jelzett útvonal, túraútvonal és tanösvény került kijelölésre, amelyek nagy része nem csak gyalogosan, hanem kerékpárral is végigjárható. A térségen áthalad az Eurohorse hálózat is, amely a lovastúrák jelzett útvonalait öleli fel.

b7946aa473a965304f9a0c13a013ea9a.jpgSomogy zöld szíve, Kaszó (fotó: Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület)

A térség válogatott vadállománnyal rendelkezik. A legfontosabb magyarországi vadfajaink közül megtalálható itt a gímszarvas, a dám, a vaddisznó és az őz. Az állatok a térség vadasparkjaiban is megtekinthetők.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr777404972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása