30 éves a Bőszénfai Szarvarsfarm!

2015. május 04. 10:00 - Dél-Dunántúl

A Zselic szívében fekvő aprócska faluban, Bőszénfán éppen 30 éve nyitotta meg kapuit a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontja, azaz a Bőszénfai Szarvasfarm.

337a2d9cdd084d57565f93abebda9f5f.jpgHazai nagyvadak testközelből (fotó: gyerekkel.hu)

Az egykoron kutatási programként indult vadtenyészetből mára Közép-Európa egyik legnagyobb vadállománya lett. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. A nagyvadak mellett háziállatok is találhatók a farmon: magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly.

A jubileum alkalmából 2015. május 9-én, szombaton ünnepséget szerveznek. A nap során előadásokat hallhatunk a szarvaskutatási program születéséről, az ágazat fejlesztéséről. Ezenkívül bepillantást nyerhetünk a jövőbeni tervekbe, fejlesztési elképzelésekbe, és a vadgazdálkodás kutatási és oktatási lehetőségeibe is.

Akiket a "tudomány" kevésbé érdekel, azokat egész napos kísérő programok várják: kiállítások a Szarvasfarm életéről, a trófeákról, lesz agancsmustra és természetfotó kiállítás is.

A gyermekkel érkezőknek tartalmas, színes programokkal készültek a szervezők: lesz játszóház, kézműves vásár, szamaragolhatnak a gyerekek, de részt vehet a család fogatos túrán is, ahol hintókkal tekintik meg a hidegvérű ménes. A bátrabbakat pedig traktoros túra várja, melynek során a traktor vontatta pótkocsival bejárható az egész farm.

30. Jubileumi Ünnepség
Bőszénfa, KE Vadgazdálkodási Tájközpont
2015. május 9. szombat

A részletes programokról ITT tájékozódhat >>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr877405442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása