"Piros Pünkösd napján mindenek újulnak...", avagy mit csináljunk a hosszú hétvégén?

2015. május 18. 11:42 - Dél-Dunántúl

Ha jól számolom ez már a negyedik hosszú hétvége az idei évben, igazán jó dolgunk van! Az időjárás is nekünk kedvez, hiszen a természet zöldbe borult, mindenütt virágok, madárcsicsergés. Igazán érdemes útra kelni, és meglátogatni az ország pünkösdi rendezvényeinek valamelyikét. 

Bizony, már 50 nap telt el Húsvét óta, elérkezett a keresztény egyház egyik fő ünnepe, az egyház születésnapja: Pünkösd.

palkonyai-pnyp-piheno_1.jpgPalkonyai nyitott pincék (fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület)

No, de nézzük milyen programokban lehet részük a Dél-Dunántúlra utazóknak:

A tolnai megyeszékhelyen, Szekszárdon, már pénteken nekikezdenek az ünneplésnek a Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválon (2015. május 22-25.). Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere! Bor és gasztronómia, térzene, sztárfellépők - többek között Dér Heni, Peller Anna, Balkán Fanatik - mindenki talál biztosan kedvére valót.

Vasárnap kezdődik az évtizedes hagyományokra visszanyúló Pünkösdi Nyitott Pincék Palkonyán (2015. május 24.). Az érdeklődőket német nemzetiségi programok, művész-kertek és kiállítások, gyermekbarát programok, koncertek és természetesen a mindannyiunk által oly nagyon kedvelt nyitott pincék várják.

Nem is olyan nagyon messze Palkonyától, Mecseknádasdon ezen a napon a gasztronómiáé a főszerep. A Pünkösdi Kakaspaprikás Főző Versenyen (2015. május 24.) a jó ízekhez tradicionális zene és tánc, na meg jó borok párosulnak.

Május 24-én a Bikali Nyári Fesztivál első programjaként napközben középkori élményprogramokkal, este pedig bográcsos, valamint kemencés ételekkel és fergeteges hangulattal készülnek a szervezők, utóbbiról a Sláger Tv fellépői gondoskodnak. Május 25-én a gyerekek Pünkösdi rózsát keresgélve szerezhetnek fabatkát, melynek fejében kézműves foglalkozást vagy lovas szolgáltatást vásárolhatnak. A napot a népszerű és vicces Cigánykaraván előadás zárja.

Mindig csak a wellness? Természetesen a wellness imádókat sem hagyhatjuk program nélkül! A Pünkösd az Igali Gyógyfürdőben (2015. május 23-25.) hosszú hétvégéjén igazi wellness csemegében lehet részünk: szaunaszeánszok minden mennyiségben, aqua zumba, gyerek animáció, sőt a legügyesebbek akár pünkösdi királyok is lehetnek!

Tovább információ a pünkösdi programokról itt>>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr297469502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása