Mona Lisa és Marilyn Monroe Pécsen!

2015. május 27. 12:11 - Dél-Dunántúl

Bizony, a hír igaz! A május ugyanis nem csak az "aranyat ígérő" esővel örvendeztetett meg bennünket itt délen, hanem egy fantasztikus kiállítással is, mégpedig a Modern Magyar Képtárban!

Yvaral, azaz Jean-Pierre Vásárhely - igen, ő a híres Victor Vasarelly fia -, munkásságát is az op-art alkotói szemlélete határozta meg, ugyanakkor kapcsolatba került a pop-art szabadságot hirdető világával is. A '80-as évek elejétől ismert személyiségek portréit dolgozta fel - Mona Lisa, J.S. Bach, Lincoln, Marily Monroe, Salvador Dali. A fotók érdekessége, hogy az extrém felnagyítással a pixelek önmaguk lesznek a képalkotók.

Yvaral azon nemcsak erről híres. Számos, épületekhez kapcsolódó alkotást is készített édesapjával közösen és önállóan is. Őhozzá köthető például a párizsi RTL-épület homlokzata, a Mona Lisa oromfal a rue du Louvre-ban, Hommage á Blaise Pascal az IBM-székházban, a Vendôme téren, a The Beverly Wilshire Hotel Los Angelesben, a Hôtel Negresco Nizzában, vagy a Steinkjeri Városháza Oslóban, vagy tán a legismertebb, a Renault rombusz alakú emblémája.

A tárlat 2015. szeptember 20-áig tekinthető meg keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.).

Beszéljenek a képek!

Fotók: Janus Pannonius Múzeum

yvaral05.jpg

yvaral01.jpg

yvaral02.jpg

yvaral04.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr527493094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása