Europa Cantat 2015 - Pécs

2015. július 16. 12:28 - Dél-Dunántúl

Hamarosan megnyitja kapuit Európa egyik legnagyobb és legszínesebb nemzetközi kórusfesztiválja!

2015. július 24. és augusztus 2. között 57 énekes műhely, külön karnagyoknak és zeneszerzőknek szóló szakmai programok, fiatal menedzser tréning és különleges gyermekprogramok várják a kóruséneklés szerelmeseit. 

ec2015-dd-francia-kiadvany-kep1.jpgFotó: Europa Cantat Pécs 2015 Nonprofit Kft.

Pécs egyszer már vendégül látta a rendezvényt 1988-ban, amikor először hozták a fesztivált a Vasfüggöny mögé. A „legendás tizedik” azóta is él mind a 3672 résztvevő emlékezetében, illetve része a pécsiek kollektív emlékezetének.

A fesztivál nyitott, mindenféle versengést mellőző kórusesemény, alapját a délelőttönként zajló műhelyfoglalkozások és szakmai programok adják, amelyek során a résztvevők új kórusműveket tanulhatnak, új stílusokban próbálhatják ki magukat, új éneklési technikákat sajátíthatnak el, a világ legkiválóbb szakemberei segítségével. A műhelymunka a közös tanulás igazi interkulturális élményével gazdagítja a résztvevőket.

Esténként a műhelyzáró koncerteké és a Közös Énekléseké a főszerep a színes kísérő rendezvények - gasztronómiai programok, táncházak, népzenei rendezvények és számos más koncert - mellett.

A 19. Europa Cantat idén több, mint 130 koncerttel várja a résztvevőket, amelyek döntő hányada ingyenes, mindösszesen regisztrálni kell a helyszínek korlátozott ülésszáma miatt. Belépődíjat csak a Kodály Központban megrendezésre kerülő koncertekért kell.

Nincs más hátra, mint július végén is irány Pécs és az Europa Cantat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr917629518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása