Kisvasútra fel! - Kisvasutak Napja a Gemenci erdőben

2015. augusztus 10. 12:40 - Dél-Dunántúl

Melyikünk ne álmodott volna gyerekkorában arról, hogy mozdonyvezető lesz? Egy kisgyerek számára hatalmas élményt jelent az első vonatos utazás, és ha ez igazi gőzmozdonnyal a páratlan Gemenci erdőben történik, kihagyhatatlan kaland!

gemenc_mix.png

2015. szeptember 12-én szombaton az országos Kisvasutak Napja egész napos családi program kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

A program 10 órakor kezdődik Pörbölyön az ünnepélyes megnyitóval, amelyet citerazenével kísért vonatozás követ a Gemenci erdő erdei vasútján, a Rezét gőzösön!

A délelőtti vonatozást délután a kultúra váltja fel. Megnézhetjük a Sióagárdi Fecske Bábcsoport előadását, meghallgathatjuk a Bajai Fiatalok Színházának "A zene az kell" című zenés koncertjét, amelyet a Kolompos Együttes követ.

Mindemellett egész nap kézműves foglalkozások, langalló sütés és kóstolás, népi játékok, vasúti modell bemutató és kisvasúti tablókiállítás, kézihajtányozás, mézkóstoló, helyi termékek vására, kvízjátékok várják a közönséget Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban.

A vonatok egész nap, rendkívüli, sűrített menetrend szerint fognak közlekedni ezen a napon Pörböly-Lassi és Gemenc-Dunapart állomások között! Az út során érdemes kitérőt tenni Lassiba, ahol halászati eszközök bemutatója, hálókészítés, keszegsütés, segway-túrák, íjászat és bábkészítés is lesz!

Elő a hátizsákot, irány Pörböly, és kisvasútra fel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr847695650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása