Mindjárt becsöngetnek!

2015. augusztus 26. 14:23 - Dél-Dunántúl

Bizony ez az idő is elérkezett, augusztus utolsó hétvégéje áll előttünk, aztán kedden kezdődik az iskola. Hogy ebben mégis mi a jó? Az, hogy tulajdonképpen ez egy hosszú hétvége, hiszen a gyerekeknek még a hétfő is szabadnap...azaz van három hosszú nap, hogy még egy utolsót kiránduljunk ezen a nyáron.

Igazi családi programra vágyunk? Induljunk a Zselic szívében fekvő Patcára, ahol ezen a hétvégén a Nyárvégi Iskolaváró Napok várják a családot. Itt saját kezűleg készíthetjük el órarendünket, vagy csinálhatunk mappát, ceruzatartót, könyvjelzőt is. Mindemellett az idei újdonságokat se hagyjuk ki, főleg ha a nyáron nem voltunk a Katica Tanyán. Mindenképpen próbáljuk ki a focibilliárdot, a "Kiütlek" játékot és az ugráló dombokat!

 

Egy kis finomságra vágynánk? Akkor nincs más hátra, irány Siklós és a XI. Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál! A szárnyas ételek mellett olyan népszerű előadók koncertjei várnak minket pénteken és szombaton, mint a Back II Black, Korda György és Balázs Klári, Dobrádi Ákos, DJ Dominique, az Alma Együttes, Geszti Péter és a Gringo Star, Balázs Fecó, Bódi Guszti és Margó, valamint a Compact Disco! Igen, ők mind egy helyen, Siklóson!

csirkepaprikas-633x382.jpgKoncert a vár tövében (kép forrása: harkanyihirek.hu)

A természetbe vágynánk? A Gemenc különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés hallgató túrák a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget. Az Ökoturisztikai Központ két helyszínen szervez szarvasbőgés hallgató túrákat a Gemenci erdő mélyébe. A túrák a Gemenci Erdei Vasút Keselyűs megállójából és Pörbölyről indulnak, hasonló programmal péntek és szombat este.

gemenci_szarvasbika.jpgGemenci szarvasbika (kép forrása: Gemenc Zrt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr547735604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása