Programkavalkád szeptember első hétvégéjén

2015. szeptember 02. 10:24 - Dél-Dunántúl

Mi mással is indulhatna a "vénasszonyok nyara", mint egy jó kis fesztiválozással? A Dél-Dunántúlon fesztiválokból ezen a hétvégén garantáltan nem lesz hiány!

Kezdjük mindjárt a Zsolnay Fesztivállal! A pécsiek egyik kedvenc őszi rendezvényén olyan előadókkal találkozhatunk már pénteken este, mint a Budapest Voices, Péterfy Bori & Love Band, a Matsumoto Zoku & Freak Fusion Cabaret (JP & HU). De itt lesz a Bla Bla Bál (slam népmesék), a Szentjánosbogár Árnyasszínház, a Vörös Niki Quartett, és számos más egyéb program, mindenkinek saját ízlése, kénye-kedvére...
Részletek>>>

 

Nem messze innen, a 200 éves fürdő városában, idén már 21. alkalommal rendezik meg a Harkányi Szüreti Fesztivált! A hagyományőrző szokások megismerése mellett programokban, koncertekben itt sem lesz hiány. 2015-ben Harkány olyan zenekarokat, előadókat lát vendégül, mint a Children of Distance, Szabó Ádám, a Neoton Familia, Bereczki Zoltán, vagy Fenyő Miklós!
Részletek >>>

 

A színvonalas programokból a somogyi megyeszékhely, Kaposvár sem maradhat ki! Ugyancsak ezen a hétvégén kerül sor a Miénk a város! fesztiválra, ahol olyan neves előadókkal találkozhatunk, mint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Punnany Massif, akik nem mellesleg 2015. szeptember 1-jén, Pécs város napján, kiemelkedő zenei és előadói tevékenységükért Pro Communitate-díjat kaptak! Itt lesz még a Wellhello, a Korál, a Mysteri Gang, a Kistehén és a Kiscsillag is!
Részletek >>>

Ne menjünk messzire! Szintén Kaposváron, a Pannon Lovasakadémián kerül sor az OMÉK egyik beharangozó rendezvényére a Kaposvári Állattenyésztési Napokra. A három napos mezőgazdasági programsorozaton megnézhetjük, hogyan szántanak a középiskolás diákok, megismerkedhetünk a hagyományos magyar állatfajtákkal, lesz trófea bemutató, zenés-táncos színpadi programok, vadfőző verseny, lovas közönségprogramok, sőt még malacfogó verseny is! :-)
Részletek >>>

És még mindig nincs vége! A szigetvári Zrínyi Napok idén is rengeteg programmal, borral-gasztronómiával, hagyományőrző játékokkal, koncertekkel várja vendégeit. Szeptember 4-én, pénteken fellép a Csík Zenekar, este a várban ismét bemutatásra kerül a népszerű Zrínyi 1566 rockmusical, szombaton tűzzsonglőr produkció, a Wing Singers Gospel Kórus és a XV. Zrínyi Kupa Nemzetközi Lassúsági Pipaszívó Verseny várja a nagyérdeműt. Vasárnap pedig a Vágtázó Csodaszarvas, a Vivat Bacchus zenekar és Zengő együttes lép színpadra. A háromnapos fesztivált természetesen tűzijáték zárja.
Részletek >>>

Nincs más hátra, mint előre! Azaz ezen a hétvégén is irány a Dél-Dunántúl! Közelebb van, mint gondolnád...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr137752704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása