Közeledik az év (szekszárdi) eseménye: kezdődik a Szekszárdi Szüreti Napok!

2015. szeptember 15. 13:53 - Dél-Dunántúl

A 2015. szeptember 17-20. között sorra kerülő, „kiváló minősítésű fesztivál” címet nyert Szekszárdi Szüreti Napok az idei évben is színes és izgalmas programokkal várja a látogatókat. Négy napon át 73 program, több száz fellépő és 40 produkció kerül színpadra.

„Már, ha a borral telt az a kancsó,
hogy ne mulatna zenével a vendég,
tósztja pohárnak, akár a parancsszó,
kell az a bor, hogy a nyelve peregjék."

A programokról

A Szent István téri nagyszínpadon olyan nagykoncertekben lehet részünk, mint a legendás Csík zenekar és Rúzsa Magdi, a Lovasi András fémjelezte Kiscsillag zenekar és az Irigy Hónaljmirigy.

A Béla király téri színpadon a négy napon át délelőttől késő estig folyamatos koncerteket hallgathatnak az érdeklődők. A fiatal korosztály számára a piactéri színpadra hívtak meg helyi zenekarokat a rendezők.

A Garay tér és a Béla király tér és a Bezerédj utcában található, magas minőségéről híres népművészeti és iparművészeti vásárba, a több száz mester, széles vásári kínálattal érkezik.

A Béla király téri Borudvarban 41 kiállító (37 szekszárdi borászat, 2 borászat a tolnai borvidékről és 2 pálinkaház) mutatkozik be. A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület a térség  szüreti ételeivel várja a vendégeket az Ízek utcájában.

A fesztivál talán leglátványosabb eseménye a Szüreti felvonulás, melyben 50 csoport, több mint 2000 fő jeleníti meg a  szürettel kapcsolatos hagyományokat, színpompás viseletekkel, produkciókkal. A szombat esti folklórműsorban megválasztják a „Szüret Táncos Párját”, akik egy évig viselik a címet, és a következő évbe a rendezvény arcai lesznek.

A fent említett zenekarokon kívül a rendezvény három napja során olyan előadókkal találkozhatunk még, mint  Halász Judit, a Roma Hungarikum Állami Művészegyüttes, a Kerekes Band, Rendhagyó Prímástalálkozó, a Vivat Bacchus és Zsikó Zoltán és Zenekara.

A programsoroló letölthető INNEN>>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr307789888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása