3,2,1...OMÉK!

2015. szeptember 21. 15:01 - Dél-Dunántúl

Szeptember 23-27. között 77. alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb és legelismertebb mezőgazdasági seregszemléje, az OMÉK (Országos Mezőgazdasági- és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár), amelyre Dél-Dunántúl - akárcsak az ország összes turisztikai régiója - gőzerővel készül!

Az OMÉK 2015 öt napja alatt a látogatók hiteles élményeket szerezve járhatják majd be a Hungexpo területén megjelenő Magyarországot. A kirándulás során megismerhetik hazánk ízeit, termékeit, kultúráját, értékeit, és valamennyi tájegységének különlegességeit.

Ez még nem minden: az élőállat bemutatókon túl számtalan szakmai program, és olyan koncertek várják az érdeklődőket, mint a Honeybeast, az Edda Művek, Rúzsa Magdi, Kovács Kati vagy az Experidance.

_hangulatok_kapfinger-andras_retes_a.jpgDél-dunántúli rétes (fotó: Magyar Turizmus Zrt.)

Az idei OMÉK legnagyobb újdonsága a régiós megjelenés, amely a helyi mezőgazdaság, a régió hagyományainak bemutatásával hozza közel a látogatóhoz Magyarország tájait. A nagyközönség nemcsak végigjárhatja és végigkóstolhatja a tájegységek ízeit, de haza is viheti őket.

A Dél-Dunántúl régió standján szép számmal jelennek meg a régió helyi- illetve helyi terméket előállító termelői, különleges, a régióra jellemző, egyedi termékeikkel. Megkóstolhatjuk a különböző és különleges lekvárokat, gyümölcsleveket, szörpöket, mézeket, méz alapú készítményeket, teákat, helyben sütött réteseket.  Ízelítőt kaphatunk a régióban megtalálható, házi készítésű sajtokból, tejtermékekből, borjú-, marha-, mangalica-, fürj húsból készült készítményekből. Megismerkedhetünk a különleges fűszerek, levendula termékek, valamint a natúr kozmetikumok világával is.

Mint minden régiónak, Dél-Dunántúlnak is lesz saját színpada jobbnál jobb programokkal! Ilyen például a délutánonkénti Rétes show, ahol az igazi házi készítésű rétes kulisszatitkaiba nyerhetünk betekintést!

Szeretettel várjuk Dél-Dunántúlon, ahol íze van az életnek! Találkozunk az OMÉKon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr407805884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása