Megválasztották az Év Fürdőjét!

2015. október 05. 16:38 - Dél-Dunántúl

Lezárult az Év Fürdője szavazás, melynek során 3 kategóriában választottak nyerteseket.

A szavazás a következőképpen alakult:

Az Év Fürdője 2015 a Hungarospa Hajdúszoboszló lett, az Év Feltörekvő Fürdője Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ, a Helyiek Kedvenc Fürdője pedig a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő.

Panaszra azonban a Dél-Dunántúl régió fürdőinek sem lehet okuk, hiszen mindhárom kategóriában többször is képviseltette magát a régió az első tizenöt helyen:

Év Fürdője 2015 kategória 9. helyezettje: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

0_4.jpgFotó: Harkányi Turisztikai Egyesület

A régió legnagyobb múlttal rendelkező fürdője, Harkányfürdő története 200 évre nyúlik vissza. A minden igényt kielégítő gyógyfürdő klinikailag is igazolt vize kiemelten ajánlott többek között reumatológiai betegségek gyógyításában, pikkelysömör vagy meddőség kezelésében. Legjobb, négycsillagos szállodái és nívós kempingje is rendelkezik saját gyógyvízzel.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 kategória 8. helyezettje: Tamási Termálfürdő

tamasi_termf_1.jpgFotó: Tamási Termálfüdő

Tamási minden tekintetben akadálymentes, több szintes gyógyfürdője, az ország első ability fürdője alig 2 km-re fekszik a gyulaji erdőtől, melyben vadaspark, ökoturisztikai központ, erdei iskola, és megannyi aktív és ökoturisztikai program mutatja be a kivételes természeti értékeket, köztük a számos esetben világbajnok agancsú, gyulaji dámvadat.

 

Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 kategória 11. helyezettje: Thermal Spa Siklós

siklos_thermal-spa-siklos_gyogyfurdok_ismeretlen-fotos_cimlapfoto_a.jpgFotó: Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálklaszter

A siklósi termál élményfürdő igazán egyedülálló történelmi környezetben fekszik, szomszédságában áll a Siklósi Vár, a Malkocs bej dzsámi, valamint a 14. században épült ferences templom is. A fürdőben korszerű, szép környezetben próbálhatjuk ki az orosz szaunát, az óriás csúszdát, számos medencét, a sószobát, továbbá a gőz- és aromakabint is. A közeli Tenkes Csárda az egészséges, helyi termékekre tudatosan építő csúcsgasztronómia legsikeresebb képviselője Dél-Dunántúlon.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 kategória 12. helyezettje: Hertelendi Termálfüdő

magyarhertelend_img_0166.jpgFotó: Hertelendi Termálfürdő

A Mecsek-Hegyhát kijelölt túraútvonalai, hegyi kerékpár pályái, lovardái mellett találjuk a szauna világáról, világbajnok szauna mestereiről ismert Magyarhertelendi termálfürdőt. Ebben a kicsiny Baranya megyei községben az 1 főre jutó szaunamesterek száma a legmagasabb az országban. De nemcsak szaunaparkot találunk itt. A fürdő termálvizei kedvező hatással vannak a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre és ivókúraként használható fogínybetegségek gyógyítására, fluorit tartalma miatt.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 kategória 15. helyezettje:Igali Gyógyfürdő

nyitokep_2_1.jpgFotó: Gellért Attila

Az Igali Gyógyfürdő a Dél- Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, a Balatontól mindössze 40 km-re délre, az M7-es autópályától alig félórányira található. A 651 méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező  gyógyvíz, amely rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi  anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva. Ezt talán mi sem bizonyítja jobban az elégedetten távozó fürdővendégeknél, hogy számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti valóságalapját a víz jótékony hatásának.

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015 kategória 8. helyezettje: Bonyhádi Termálfürdő

bonyhad2.jpgFotó: termalonline.hu

A​ ​3 éve nyitott Bonyhádi Termálfürdő „​Fürdőélmény kedvező árakon” szlogenjüket 1000​ forint​ alatti belépőkkel, impozáns környezetben fekvő fürdővel biztosítják, ahol a vendégek számára változatos medencék, minőségi sportpályák és szervezett programok garantálják a kikapcsolódást. A fürdő területén idén nyáron százhatvan napelem táblát helyeztek ki, amellyel az éves áramköltségük 30 százalékát meg tudják spórolni. 

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015 kategória 15. helyezettje: Sellyei Városi Termálfürdő

sellye_sellye_v_rosi_h_cv_zf_rd_gy_gyf_rd_k_horv_th_g_bor_k_ls_gab3319_a.jpgFotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma

A 900 fő befogadására alkalmas sellyei termálfürdő 3,2 hektáros parkosított területen várja a pihenni, kikapcsolódni és sportolni vágyókat. A hidrogén-karbonátos hévizek csoportjába tartozó termálvíz összetételéből adódóan elsősorban reumás megbetegedések, ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. A családbarát fürdő tökéletes helyszín kisebb céges rendezvényekhez, vagy akár családoknak, baráti társaságoknak, akik szeretnének nyugodt környezetben kikapcsolódni.

Gratulálunk minden dél-dunántúli helyezettnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr277894222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása