Valami más...XI. Harkányi Szabadegyetem

2015. október 12. 10:00 - Dél-Dunántúl

Dél-Dunántúlon íze van az életnek! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a számtalan szürethez, jellegzetes helyi ételekhez kapcsolódó fesztivál októberben, vagy a Márton-napi népszokáshoz kapcsolódó programok és libalakomák novemberben (részletesen a későbbiekben).

szabadegyetem1-139x200.jpgA Harkányi Szabadegyetem azonban más: kultúra, vallás, néphagyomány...Egy egészen más rendezvényre hívjuk most Önöket.

A "Haza a magasban" címet viselő XI. Harkányi Szabadegyetem (2015. november 6-11) 6 nap alatt, 3 helyszínen 20 programmal várja az érdeklődőket. Az idei év is igazán színvonalas előadásokat ígér.

A rendezvény nyitónapja Dr. Szabó Szabolcs tanár-karnagy "A Haza fent, lent, kint, bent" című előadásával indul, és a napot a HajduX zenekar középkori tánczene koncertje zárja.

Szombaton Dr. Bíró Zoltán irodalomtörténész, Ghyczy György festőművész lép a pódiumra, este pedig a Kaláka együttes és Lackfi János szórakoztatja a nagyérdeműt.

November 8-án vasárnap 10.30-kor a református templomban, hálaadó istentisztelet keretében igét hirdet Balog Zoltán református lelkész az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. Délután Jókai Anna, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író- és költőnő osztja meg aktuális gondolatait a nagyközönséggel. Vasárnap sem maradhatunk koncert nélkül, 20 órakor a Harkányi Big Band koncertje hangzik fel a Művelődési Házban.

 

Hétfőn Vályi Nagy Ágnes bázeli református lelkész "Száműzetés és haza", majd Radványszky Ferenc kárpátaljai református lelkész "Menni vagy maradni?" előadását hallgathatjuk meg. Szerdán Frankovics György horvát etnográfus, író és Berecz András lép a közönség elé.

A szabadegyetem zárónapján Szöllősi György sportújságíró ad elő "Sport és hazaszeretet" témában, amelyet a "Határok és hazaszeretet" címmel kerekasztal beszélgetés követ aktuális kérdéseinkről. A napot és a rendezvényt a Sebő-együttes "Sebő 68" című műsora zárja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr137893752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása