Itt a november, Márton közeleg

2015. október 28. 12:36 - Dél-Dunántúl

Elérkezett október vége. Már csak a kegyeletteljes Mindenszentek ünnepének hétvégéje áll előttünk, aztán kezdetét veszi a hatalmas lakomák, újborok kóstolások hava, november.

orfu_muskatli_etterem_es_kemences_udvar_vendeglatohelyek_kalmar_lajos_hideg_libamaj_suto_tok_kremleves_a.jpgMárton-napi hideg libamáj és sütőtök krémleves az orfűi Muskátli Vendéglőből (fotó: Magyar Turizmus Zrt.)

Mi mással kezdhetnénk, mint történelmi borvidékeinkkel, ahol a Márton-napi vacsoráknak, az újbor ünnepének évszázados hagyományai vannak.

Induljunk is el mindjárt a Villányi borvidékre. A szokások ápolása, a hegy levének szeretete, elsőosztályú ételek és jobbnál jobb zenés programok várják a látogatókat mindenfelé. Bockéknál Charlie, Günzeréknél Tóth Vera, az Aborozóban Takács Nikolasz várja a libalakomára és csúcsborokra éhes vendégsereget. Aki pedig ennél "csendesebb" élményekre vágyik, látogasson el Polgárék újborszentelési ceremóniájára!
További információ a borvidék Márton-napi kínálatáról>>>

Ha már történelmi borvidék, nem feledkezhetünk meg természetesen a Szekszárdi borvidékről sem. Magyarország egyik legősibb bortermelő vidékének központjában, gourmet udvar, új- és óborok, helyi termékek, kávé különlegességek, gyermek és zenés programok várják a vendégeket. Szekszárdon járva különleges helyre invitáljuk az erre járókat. November 13-án látogassanak el a Magyar Turizmus Minőségi Díjas, Ízlelő Családbarát Étterem borvacsorájára, ahol hallássérült szakács főz ránk, kerekesszékes pincértől kapjuk meg ételeinket, az előkészítéstől a tálalásig csupa megváltozott munkaképességű munkatárs.
További információ a szekszárdi Márton-napról>>>
További információs az Ízlelő Családbarát Étteremről>>>

elmenybirtok_19.jpgÉlet a Reneszánsz Élménybirtokon (fotó: Puchner Birtok, Bikal)

Gasztronómiai, szórakoztató programokból a régió városaiban és kisebb településein sincs hiány! Bikalon táncos mulatság, lovagi torna, libalakoma, a patcai Katica Tanyán langalló dagasztás, játékliba készítés, íjászat várja a kisgyermekes családokat. Ha pedig az ősi népszokásokra vagyunk kíváncsiak, irány a Szennai Skanzen!

Programgazdag novembert, felséges libalakomákat és felejthetetlen újborokat kívánunk!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr878028716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása