Utazzunk itthon - itt az UTAZÁS kiállítás

2016. február 24. 15:40 - Dél-Dunántúl

Már csak egy hét és kezdődik az ország legnagyobb turisztikai vására, a budapesti UTAZÁS kiállítás. A Dél-Dunántúl régió közel száz négyzetméteren tizenhárom társkiállítóval mutatja be kínálatát és csábít utazásra az idén is.

11_pult_gyeregyalog_pecs.jpgFotó: Gyeregyalog.hu Egyesület

A pécsi különítmény képviseletében megjelenik a négycsillagos Corso Hotel Pécs, a város turisztikai egyesülete bemutatja az Irány Pécs! turisztikai kártya újdonságait, és természetesen nem marad otthon Zsolnay Kulturális Negyed sem, akik az év bármely időszakában és napszakában számtalan programlehetőséget kínálnak a Pécsre látogatók számára.

Baranya megye változatos és csodálatos tájait, természeti és kulturális értékeit, hagyományait a megyei önkormányzat képviseli. A kiállításon résztvevők találkozhatnak Sikóssal is, ahol minden adott egy tökéletes kikapcsolódáshoz: napfény, fürdő, kultúra, bor és gasztronómia - igen, mind egy helyen! S ha már fürdő, egy Dél-dunántúli utazás során kihagyhatatlan állomás Harkány, a hagyományok és megújulás fürdője, amely változatos, családbarát szolgáltatásaival egész éven át vonzó úti céllá teszi a gyógyító ölelés városát.

A Puchner Kastélyszálló**** idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A jeles alkalomból az Élménybirtok jegyárai 2016-ban 20% csökkennek, a Falu mesebirodalommá alakul és új előadások várják a látogatókat.

01_pult_mohacsi_polgarmesteri_hivatal_mohacs.jpgFotó: Mohács Város Önkormányzata

A soknemzetiségű, gazdag kultúrájú Mohácsot évről-évre egyre több turista keresi fel – s ez aligha véletlen. Hazánk e több mint 900 éves, a Duna és természetvédelmi területek által ölelt, történelmi városa számos vonatkozásban viseli magán a megújulás jeleit: mind több, a kor színvonalán álló létesítmény várja az ideérkezőket az egyedülálló múzeumoktól, kiállítóterektől a gyógyvizes uszodáig, az élményfürdőig. A busók földje kivételes élmények helyszíne lehet a vendégek számára, legyen szó a kulturális- vagy aktív turizmus híveiről, a természetjárás barátairól, a néprajz, a gasztronómia, a kiváló borok kedvelőiről.

A megyében az év legfontosabb települése alighanem Szigetvár; a kisváros ugyanis az idei évben ünnepli  Zrínyi Miklós hős hadvezér Szigetvár várából való kirohanásának 450. évfordulóját egész éven át tartó programsorozattal, zenével, tánccal, előadásokkal, s az elmaradhatatlan helyi borral és ínycsiklandó gasztronómiával.

Ahol a természet és a tudás találkozik! Egyedülálló természeti környezet, minősített ökoszállások, felejthetetlen családi programok és osztálykirándulások, aktív pihenés kicsiknek és nagyoknak; tippek, programok egy helyen a Gyeregyalog.hu Egyesületnél a Dél-Dunántúlon!

09_pult_sefag_kaposvar.jpgFotó: SEFAG Zrt.

A kaposvári székhelyű SEFAG Zrt. a Balatontól a Dráváig egyedülálló kalandokkal és mindemellett szállodával, vadászházzal, vadászlakkal és erdei iskolai szállással várja a kikapcsolódni vágyókat. Az idén a 2015-ben "Év Ökoturisztikai Létesítménye" innovációs különdíjban részesült Zselici Csillagparkját hozza érinthető közelségbe fővárosunkba. A kiállítás 4 napja során érdekes, interaktív játékokon keresztül nyerhetünk betekintést a zselici csillagos égbolt rejtelmeibe!

Tolna megye kincsei a vizei és erdői, az értékes növény- és állatvilága, a kiváló borok és a sokszínű épített környezet. A természet, a táj, a nyugalom forrása, ez párosul az itt élők vendégszeretetével, mai napig élő néphagyományával. Ha pedig Tolna, akkor Szekszárd, és azon belül is a híres szekszárdi borok és a Gemenci erdő varázslatos világa kis túlzással földön-vízen-levegőben, de gyalog, kerékpárral, kisvasúttal és vízen biztosan!

S hogy a Gasztroélmények Évét már az Utazáson megkezdhessük, a kiállítás első napján megkóstolhatjuk a "Rozmaring-díjas" Tenkes Csárda helyi alapanyagokból, többek között a korábbi Bocuse d'Or rendezvényen debütált, újra felfedezett baranyai tyúkból, vagy épp magyar óriásnyúlból készült finomságait, a dombóvári Gábor Sándor cukrász világbajnok kézműves csokoládéját, a csokonyavisontaiak messze földön híres kalácsát - a túrósat, mákosat, diósat, lekvárosat, csokisat - biztosan mindenki megtalálja kedvencét az ízkavalkádban. Ha pedig közben megszomjaznánk, a Pécs-Mecseki Borút neves, mozsgói borásza, Andreas Ebner boraiból kaphatunk ízelítőt.

resized_piknik2dscf0027.jpgFotó: Horváth Gábor

Arra a bizonyos i-re pedig az "1861 Kesztyűmanufaktúra Pécs" női és férfi bőrkesztyű kollekciója teszi fel a pontot. A 150 éves múlttal rendelkező kesztyűgyártás képviselői még ma is vallják: "tökéletes kesztyűt csak emberi kéz alkothat"

Találkozunk 2016. március 3. és 6. között a budapesti Hungexpo területén, az UTAZÁS kiállításon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr238416134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása