Áprilisi szemezgető a régió "zöld" programjaiból

2016. március 23. 10:17 - Dél-Dunántúl

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából elindult az erdőgazdaságok legújabb honlapja, az Erdeiprogramok.hu. Így már nemcsak szállás és vendéglátás után kutakodhatunk országszerte (erről korábban ITT írtunk), hanem naprakész információink lesznek a természetjáró programokról is.

erdeiprogramok_header-1024x132.png

Már maga a programajánló oldal mottója is sokat mondó: "Élményekben gazdag magyar erdők". Alig néhány napja indult csak el, de már most legalább 250 program várja az érdeklődőket országszerte. A listában találunk kisvasutazást, húsvéti tojáskeresést, gombafotózást, vadásznapot, erdei akadályversenyt, ezen kívül kiállításokat és nyári táborokat is. A honlapon nemcsak az állami erdőgazdaságok eseményei jelennek meg, magán erdészetek, erdei iskolák, erdei kisvasutak vadasparkok és a hazai nemzeti parkok ajánlatai között is böngészhetünk.

Áprilisi szemezgető a régió "zöld" programjaiból

11_pult_gyeregyalog_pecs.jpgFotó: Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

Áprilisban "Somogy zöld szíve", azaz Kaszó igazán színes programokkal várja vendégeit. Április 16-án például Sörfutás lesz! A verseny lényege, hogy a benevező csapatok az erdő különböző pontjain elhelyezett söröket térkép alapján összegyűjtsék, elfogyasszák, és az üres üvegeket kupakkal együtt visszahozzák a kiindulási helyre.
A következő hétvégén (23-án) kisvasutazást és túranapot hirdettek a Föld Napja jegyében, amelynek a végén a megfáradt utazókat meleg étel várja.

Az április Mecsekerdőn is sok izgalmat ígér! Először is, addigra téli álmából végre felébred a Mecsextrém Park, ahol Bolondozások Napja (április 1.), Hősnyúl próba (április 16.) és Föld Napi kvízjáték (április 22.) várja az adrenalinfüggőket.
A hónap utolsó napján (április 30-án) két csodaszép túra hívja a természet szerelmeseit: a Kelet-Mecsekben Az Üveghegyen túl túra lesz ebéddel, az Almamelléki kisvasút pedig a Madarak és fák napja alkalmából Fülemülék éjszakájával ünnepli a madarak, a fákat, és nem utolsó sorban a csalogány énekével az édesanyákat.

A biciklibolondok áprilisban Gyulaj erdei felé induljanak! A "Tekerj velünk" családi hétvégén (április 16.) a túra Annafürdőről indul, és az Ökoház a cél.

Az "Év ökoturisztikai létesítménye 2015 ' innovációs kategóriában különdíjas Zselici Csillagparkban áprilisban csillagnéző túra (április 9.), a Hold felszínét vizsgáló Távcsöves bemutató (április 16.) és Föld Napja ünnep (április 22.) is lesz.
A SEFAG Zrt. erdei iskolája, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola mint mindig, ebben a hónapban is nagy figyelmet fordít a felnövekvő generáció tudásának pallérozására: A magyar költészet napján versmondó verseny (április 11.), április 14-én hulladékgyűjtés, a Föld Napján előadások és szellemi vetélkedők, 29-én Sportnap, 30-án pedig az Anyák napjára készülve kézműves foglalkozás, ajándékok készítése lesz a program.
Nem feledkezhetünk meg a Mesztegnyői Erdei Vasútról sem. Ebben a hónapban kétszer is lesz alkalmunk a Boronka-melléket megcsodálni (április 9. és 22.).

Végül, de nem utolsó sorban, tekintsük át az idén 20 éves Duna-Dráva Nemzeti Park április programjait. A "20 év, 20 túra" túrasorozat keretében elindulhatunk A régi Duna nyomában a Gemencen (április 16.), gyönyörködhetünk a Mura-Dráva összefolyásában az őrtilosi Szent Mihály-hegyen (április 23.), és megismerkedhetünk a fokozottan védett, a világon már csak hazánkban található bánáti bazsarózsával (április 30.) is.
Ezen kívül lesz még csillagnézés Nagybajomnál, a vízi világ csodái a Dráva Kapu Bemutatóközpontban (április 16.), Föld Napja az Ős-Dráva Látogatóközpontban és a Tettyén (április 22. és 23.), valamint gólyaköszöntő a kölkedi Fehér Gólya Múzeumban (április 23.).

Bizony, van miből válogatni áprilisban is! Ha idén újévkor - nincs az még olyan messze (!) - egészségesebb életmódot fogadtunk meg, akkor nincs kifogás! Áprilisban irány az erdő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr178519350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása