Májusi mesés mulatságok!

2016. április 26. 12:09 - Dél-Dunántúl

Alig néhány nap, és végre beköszönt a május. Ekkorra, ha az időjárás is kegyes hozzánk, már vakítóan kék az ég, és hihetetlenül zöld a fű, és virágok ezrei színesítik a tájat! Esténként pedig már pont elég kellemes az idő ahhoz, hogy egy pohár jófajta bort szürcsölgetve kiüljünk a kávéházak, borozók teraszaira, vagy elkezdjünk fesztiválozni, amit abba sem hagyunk egészen október végéig.

Bor, Mámor, Pécs

bormamorpecs.jpgBor, Pécs...már csak a mámor hiányzik (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

A május 4-től, szerdától vasárnapig tartó, visszatérő rendezvényen a megszokott borászok, vendéglátósok és kézművesek mellett megismerkedhetünk déli szomszédaink gasztronómiai különlegességeinek legjavával is! Mindezt olyan koncertek mellett tehetjük, mint a budapesti Canarro, a Kubalibre, a Besh O Drom, Ferenczi György és a Rackajam vagy Deák Bill Gyula!
Programok részletesen >>>

Pünkösdi Hal és Vad Ünnep Szekszárdon

maxresdefault.jpgBudapest Bár (fotó: youtube.com)

Nem más ihlette a 4 napos pünkösdi feszt nevét (május 13-16.), mint a mindenki által jól ismert és megtanult, 31 versszakos Arany János-vers egy részlete: „Vadat és halat, s mi jó falat Szem-szájnak ingere...”
A költő megírta, a szekszárdiak elkészítik az éhes vendégseregnek! A gasztroudvar mellett borudvar, sörsátor, kézműves kirakodó vásár, és a várost körülölelő pincészetekben nyitott pincék várják a vendégeket a hosszú hétvégén. Itt sem feledkezhetünk meg a koncertekről! A szabadidejüket Szekszárdon töltők olyan zenekarokkal találkozhatnak, mint a Honeybeast, a Mystery Gang, a Fourtissimo & Éliás Gyula, a Budapest Bár, vagy Boban Markovic!
Programok részletesen >>>

Rippl-Rónai Fesztivál - Kaposvár

rippl_feszt_plakat_a4-web-kicsi.jpgRippl nekem Fest (fotó: ripplfeszt.hu)

Egészen pontosan 30 nap és újra itt a Rippl-Rónai (korábban Festők Városa) Fesztivál, a kaposváriak egyik legkedvesebb ünnepe! A május végi összművészeti rendezvény remek kiállítások, páratlan színházi előadások, és országos népszerűségnek örvendő előadók otthonává válik május 26. és 29. között.  StreetArt utcai művészeti programok, Hangképudvar, a VII. Országos Utcatárlat csábítja a képzőművészetek iránt rajongókat, a könnyűzenei koncerteket kedvelőket pedig olyan zenekarok hívják Kaposvárra, mint Boggie, a Boban Markovic Orchestra, a Compact Disco, a Honeybeast, a Budapest Bár, a Holdviola, vagy a Budapest Voices! A színvonalas programokat kedvelőknek május végén a somogyi megyeszékhelyen a helye!
Programok részletesen >>>

Májusban mulatozni menjünk "Mediterrániába"...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr158664430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása