Vadon a város felett - két hét múlva nyit a Pécsi Állatkert

2016. május 04. 09:46 - Dél-Dunántúl

Mindannyiunk legnagyobb örömére, Pécs lakói és az ide látogató vendégek két év után végre újra birtokba vehetik a Pécsi Állatkertet. 

Az állatkert fejlesztésére már hosszú ideje vártak a városlakók; egyrészt, hogy a mai kor igényeinek megfelelő körülmények között éljenek az állatok, másrészt pedig a mecseki vízbázis megvédése érdekében is elengedhetetlen volt a korszerűsítés.

Az 1960 augusztusában nyitott vadasparkot társadalmi munkában, egészen pontosan 45 367 munkaórában építették a "szabad enciklopédia" szerint.

zoo_index_temp.jpgFotó forrása: pecszoo.hu

S hogy mi vár ránk az új állatkertben?

Barnamedve, leopárd, tigris és puma biztosan. Garantáltan kíváncsi a magyar látogatókra Dom, az angol hiúz, Cora, a másfél éves holland fóka, és a a több mint 100 köbméteres tengeri akvárium lakói is, a zebracápa, a ráják és még vagy 400 társuk.

Ezen kívül lesz madárröptető és állatsimogató-helyszín is, illetve egy külön oktató bázist is kialakítottak, ahol lehet majd tanórákat, foglalkozásokat tartani.

Pécsi Állatkert
Pécs, Ángyán János utca 1.
2016. május 20!

Azaz a pünkösd utáni hétvégén irány a Dél-Dunántúl, irány Pécs!

Pécsi Állatkert lakói

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr748682292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása