Hétvégi programajánló: Végvári Vigadalom Szigetváron

2016. július 18. 14:08 - Dél-Dunántúl

Ugyan még csak hétfő van, de nem árt időben tájékozódni, milyen programok várnak ránk a hétvégén, ha dél felé vesszük az irányt.

atfut-banner.jpgAtomfutás Pakosn - 2014. szeptember 3.

Alig két hónapja, hogy a jubileumi Zrínyi Év kapcsán Szigetváron megrendezték az első nagyközönségi fesztivált - I. Zrínyi Fesztivál - , máris itt a következő!

001_1.jpgMagyar csapatok gyülekezője (fotó: Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület)

A Végvári Vigadalom július 22-én, pénteken délben, a nándorfehérvári csata tiszteletére díszlövéssel kezdődik, amelyet késő délutántól három helyszínen, a Várban, annak nyugati oldalán, és a kisváros főterén, a Zrínyi téren igazi Zrínyi korabeli forgatag követ: lesz történelmi katonai tábor hagyományőrző csapatokkal, este héttől felvonulás és seregszemle török portyával, hódoltatással, bajviadallal és összecsapással.

Este nyolckor a várban török kávészeánsz és rabvásár várja a nagyérdeműt. Itt maga Ali pasa fogadja vendégeket szépséges rabnőivel, akik táncukkal minden járókelőt ámulatba ejtenek. A napot a Magyar Tekerőzenekar koncertje zárja.

002_1.jpgAli pasa a Zrínyi téren (fotó: Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület)

Július 23-án, szombaton aztán már kora reggeltől indul az időutazás: tábori mustra, seregszemle, kilenc órától tűzfegyverek próbája, lőfegyverek és ágyúk bemutatása, majd viselet- és fegyverbemutató színesítik a délelőttöt.

A felvonulás természetesen ezen a napon sem maradhat el: délután háromkor a lovaké és a sólymoké a főszerep. Lesz török portya, ostromjáték, devsirme szedés, lányszöktetés is.

003.jpgVégvári hétköznapok (fotó: Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület)

A történelmi hangulatról a fesztivál mindkét napján népi játékok, kézműves- és helyi termék vásár, batyus- és pokrócos piknik, és természetesen Ali pasa háreme gondoskodik.

Nincs más hátra hát: fegyvereket felcsatolni, úti batyut összecsomagolni, és a hétvégén irány Szigetvár!

További információ a programokról <<<ITT>>>

atfut-banner.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr668898282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása