Dél-Dunántúl

A Dél-Dunántúl turisztikai gazdagságát jellemzi a híres bor és gasztrokultúra pl. a villányi borok a híres fehérborút , az aktív mecseki túrák, pihentető ÖKO és falusi turizmus, abaligeti barlangászat, almamellék kisvasút és még számos látnivaló.

Hirdetés

Térkép

városok és tourinform térkép.jpg

Címkék

advent (3) Advent (4) akadálymentes (4) aktív (9) Baranya (3) barlang (3) Bikal (11) Bock (3) bor (46) borút (16) borvidék (5) bor és gasztronómia (5) Bőszénfa (4) búcsú (3) busó (3) családbarát (3) Dél-Dunántúl (22) díj (6) Dombóvár (4) Dráva (7) Duna (3) Duna-Dráva Nemzeti Park (16) EDEN (4) élménybirtok (4) én az év utazója (3) erdészet (4) erdészetek (3) erdő (10) falusi (3) fejlesztés (10) fesztivál (37) film (4) fürdő (24) gasztronómia (42) Gemenc (23) gyógy (4) gyógyfürdő (14) gyógyturizmus (5) gyógyvíz (3) Gyulaj (6) hagyomány (14) hagyományőrzés (15) hagyományőrző (3) Harkány (27) Harkányfürdő (10) helyi termék (11) hétvége (4) Hőspróba (4) hosszú hétvége (12) Húsvét (7) Hutzelsonntag (3) játék (5) Kaposvár (38) Karácsony (6) Kardosfa (5) Kaszó (31) Katica Tanya (6) kedvezmény (4) kerékpár (3) kézműves (3) kiállítás (26) kirándulás (18) kisvasút (18) Kodály Központ (6) koncert (7) kultúra (68) látogatóközpont (3) Leonardo (5) Magyarhertelend (9) Magyarlukafa (3) Magyar Turizmus Zrt. (5) Márton-nap (3) Mecsek (4) Mecsekerdő (22) Medvehagyma Fesztivál (3) Mikulás (4) Mohács (11) múzeum (7) Múzeumok Éjszakája (5) nemzeti park (7) Óbánya (3) öko (18) ökoturizmus (70) Ördögkatlan Fesztivál (5) Orfű (25) Ormánság (3) ősz (3) Paks (8) pályázat (6) Pannon Filharmonikusok (4) Patca (5) Pécs (87) Pécsvárad (16) pince (5) program (147) programok (8) Pünkösd (12) recept (4) receptek (3) rendezvény (4) SEFAG (3) Siklós (8) Sikonda (4) skanzen (5) Skanzen (3) Somogy (3) sport (3) sváb (3) szabadidő (10) szállás (3) szálloda (3) szauna (4) Széchenyi tér (3) Szekszárd (25) Szenna (10) Szigetvár (8) színház (7) szüret (3) Tamási (5) tavasz (4) természet (13) természetjárás (8) Torkos Csütörtök (6) történelem (3) túra (22) túrázás (4) turizmus (4) Turizmus Világnapja (3) újdonság (3) Utazás (3) utazás (6) vad (3) vadászat (3) vár (5) várak (4) verseny (6) videó (3) Villány (28) Villány-Siklósi Borút (4) Villányi borvidék (3) Vince (4) Vince-nap (3) wellness (5) zarándoklat (4) zene (21) Zengővárkony (5) Zselic (5) Zsolnay (4) Zsolnay Fesztivál (5) Zsolnay Kulturális Negyed (25) Címkefelhő

2015.04.17. 10:00 Dél-Dunántúl

Greennovációs Nagydíjat nyert Alsómocsolád

Már negyedik éve adják át a Professional Publishing Hungary, az Élelmiszer, a Gyártástrend, a Medical Tribune, a Kreatív és a Turizmus Trend/Vendég és Hotel lapok kiadója által létrehozott Greennovációs Nagydíjat. 2015-ben összesen 16 kategóriában 54 pályázat érkezett be. Nevezhettek civil közösségek, önkormányzatok, valamint olyan projektek is, amelyek korábban elindultak, de még a verseny idejében is zajlottak.

alsomocsolad_p1040525.jpgErdei iskolások (fotó: Kölyök Fészek Erdei Iskola, Alsómocsolád)

Turizmus, szálloda, vendéglátóipar kategóriában Alsómocsolád Község Önkormányzatának az „Élmények és Energiák Tárháza, Alsómocsolád” projektje nyert. A településen többek között kialakítottak egy szennyvíztisztító telepet, a belterületi-, települést körülvevő vízelvezető árkokat kitisztították, korszerűsítették, a vendégházra napkollektort szereltek, és számos környezet-, és egészségtudatos programot szerveztek.

A Hét Patak Gyöngye Natúrpark szívében fekvő Alsómocsolád egész évben kellemes kikapcsolódást nyújt. Rendelkezik vendégházzal, konferencia központtal,  itt kapott helyet az Interaktív Tár-ház a Kölyök Fészek Erdei Iskola Otthona is.

A biodiverzitás díjakkal is többszörösen kitüntetett erdei iskola testközelből mutatja be (akár kenuval a vízen lopakodva, vagy épp a lombkoronakuckó rejtekéből) az erdők és vizek élővilágát, sőt, egy komoly csillagászati távcső segítségével a Holdat és más, szomszédos bolygóinkat.

További információ Alsómocsoládról: http://turizmus.alsomocsolad.hu/

 

Szólj hozzá!

Címkék: program öko Alsómocsolád greennovációs nagydíj


2015.04.15. 10:00 Dél-Dunántúl

Életműdíjat kapott Bock József!

Már több, mint 20 éve kerül megrendezésre a Best of Budapest & Hungary díjátadó, ahol az idei évben a zsűri életműdíjjal jutalmazta a villányi Bock József kapta a magyar borkultúrában, a hazai gasztronómiában és vendéglátásban, valamint a villányi borvidék fellendítésében vállalt szerepéért.

villany_bock_pince_panzio_etterem_boros_szolgaltatok_ismeretlen_fotos_bock_jozsef_portre_a.jpgBock József (fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

A 67 éves borász a Villányi borvidéken nőtt fel, így már gyerekkorában élete szerves részét képezte a szőlő és a bor. Családja 1958-ban vásárolta vissza a két hektárnyi ősi családi birtokot a Jammertal dűlőben. Első önálló borát 1981-ben készítette, 1997-ben már az "Év bortermelője" lett. Ezt a kitüntetést számtalan nemzetközi és hazai elismerés előzött meg és követett.

A Bock család ma már 70 hektár szőlőterületen gazdálkodik és még kb. 70 hektár területet integrál, amelynek termését megvásárolja. A borvidéken ő volt az első vállalkozó, akinek a borai Budapestre kerülhettek. Napjainkban a pincészet 7-800 ezer palack bort értékesít Magyarországon és a világ más országaiban.

2007-ben Bock József birtokát az Év Pincészetének választották meg, s még ugyanebben az évben a magyar borkultúráért, s ezen belül is a villányi régió fellendítéséért vállalt áldozatos munkájáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Rusztikus borai a legnevesebb külföldi versenyekről is díjakkal térnek haza, s Európa számos országán kívül Oroszországban és az Egyesült Államokban is kezd a Bock név hírnevet szerezni magának.

1996 óta már szállásadással is foglalkozik Bock József, sőt a Bock Hotel Ermitage 2013 óta négycsillagos minősítésű szálloda!

2004-ben nyílt meg Bíró Lajos neves séf vezetésével Budapesten a Bock Bisztró, a gasztronómiai palettát pedig már a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton is gazdagítja.

Szólj hozzá!

Címkék: bor díj Bock Villány Villányi borvidék


2015.04.13. 10:00 Dél-Dunántúl

XII. Medvehagyma Fesztivál és "Tóparti Hal-Party" Orfűn

Április 18-19-én 12. alkalommal rendezik meg Orfűn a Medvehagyma Fesztivált. Idén a hagyományos rendezvényhez a Tóparti Hal-party is társul, így a hal is szerepet kap a gasztronómiai kínálatban.

dsc_0068.jpgKészülnek a medvehagymás ételek (fotó: Orfű TDM Egyesület)

Ki korán kel, medvehagymát lel!
Április 18-án, szombaton már 9.30-kor elindul a kisvonat a Medvehagyma mezőre. A hivatalos fesztivál megnyitó 10 órakor lesz, 10.15-től pedig már el is indul a vidám, zenés, jelmezes felvonulás a Kemencés Udvarba. És innentől nincs megállás, már ami a gasztronómiát illeti! Lesz medvehagymás és halas ételek bemutatója, halászlé "orfűiesen", halfilézési bemutató, balatoni halkülönlegességek, és persze nem maradhat ki Nagy Bandó András humorista és író vidám előadása sem.

dsc_0003.jpgMedvehagymás pogácsa (fotó: Orfű TDM Egyesület)

Aki szombaton lemaradt a kisvonatról, még vasárnap sem késő elindulni! Reggel ugyanúgy indul a medvehagyma-járat! A reggelt hideg halas előételek kóstolásával kezdhetjük, vagy ha inkább valami érdesebbre vágyunk, akkor mézkóstolóval. Majd érkeznek a geresdlakiak, akik mivel mással, mint gőzgombóc készítő bemutatóval készülnek! Délután a Siklósi Borhölgyek is a kemence mellett tüsténkednek majd, és a nagydorogiak főzőmestere is elkápráztat mindenkit harcsafőző tudományával!
Természetesen a kultúra a vasárnapi programnak is szerves része. Itt lesz a Hangoló zenés gyermekszínház előadása, pantomim előadás, vándorkomédia, és a Pannongras zenekar koncertje!

Belépődíj mindkét napon 600 Ft/fő, valamint kóstolópohár is vásárolható 600 Ft-ért.

További információ a rendezvényről ITT>>>

Szólj hozzá!

Címkék: program gasztronómia medvehagyma Orfű Medvehagyma Fesztivál


2015.04.10. 10:00 Dél-Dunántúl

Pécs-Orfű Félmaraton

2015. május 23-án, szombaton hagyományteremtő szándékkal kerül sor az I. Pécs-Orfű Félmaraton Futóversenyre. A versenyzők a pécsi Decathlon áruház parkolójából indulva, a Pécs-Orfű kerékpárúton haladva jutnak el majd Orfűre, ahol a cél az Orfűi Aquapark.

orfu_panorama.jpgOrfűi panoráma (fotó: orfu.hu)

A verseny profi és amatőr futóknak egyaránt szól, ezért a 21 km-es táv nemcsak egyénileg, hanem csapatban/váltóban is teljesíthető.

A verseny közös zenés bemelegítéssel kezdődik majd, ahol a nevezési díjat befizető futók megkapják a rajtszámot és a futópólóikat. Ezután indul a rajt, majd a 21 km, a következő útvonalon:

Decathlon parkoló (Pécs, Makay István út 7.) - Rácvárosi út - Magyarürögi út (kerékpár úton) - Fülemüle utca - Darázs dűlő - kerékpárút a Remete-rét mellett elhaladva Orfűig - Pécsi-tó egyszeri megkerülése az óra járásával ellentétes irányban - Nagy strand parkoló. A váltópontok Remete-rétnél (7,7 km) és a Mecsek Házánál (12,5 km) lesznek. Itt víz, izotóniás ital és banán várja a versenyzőket.

Amire érdemes odafigyelni, hogy a szintkülönbség jelentős! 134 méterről emelkedik 436 méterre, majd csökken le 180 méterre.

A célban aztán gulyásleves várja a megfáradt futókat. Az eredményhirdetés után pedig különböző értékes ajándékot sorsol ki a szervező Pécs Fuss Velem Szabadidő és Sportegyesület. A gyermekeket légvárak várják, ahol kedvükre ugrálhatnak.

Ez aztán a kihívás! További információk a versenyről ITT>>>

Szólj hozzá!

Címkék: sport program szabadidő futás Orfű


2015.04.08. 09:28 Dél-Dunántúl

Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

2015. április 11-én, szombaton egész napos kulináris sétával, tavaszi gasztro piknikkel mutatkozik be Palkonyán a Stílusos Vidéki Éttermiség, azaz a SVÉT.

husvet_palkonya.jpgHú!svéT + 7 (fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület)

Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem - Baricska Csárda (Balatonfüred), Chianti Étterem (Veszprém), Erhardt Étterem és Panzió, Borpince (Sopron), Gere Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány), PalKonyha (Palkonya), Viator Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma), Kredenc Borbisztró (Balatonfüred), ezenkívül udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek várják a vendégeket finom borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel és programokkal a vendégeket!

A SVÉT egyesület különböző stílusú éttermek baráti szövetsége, ahol a tagok között folyamatos szakmai munka folyik a vidék ízeinek és gasztronómiai örökségének megújítása céljából. Rendezvényeik keretében időről időre összehozzák a gasztronómiára fogékony közönséget és az ország különböző pontjain működő kézműves éttermeket. Mindezt április 11-én, Palkonyán a "Hetedik Te magad légy" jelszóval teszik.

dt_palkonya.jpgPalkonya (fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület)

A fent felsorolt éttermekhez a vendéglátó falu borúti kínálata is csatlakozik: Haraszti Pincészet, Hárságyi Pincészet, Mokos Pincészet, Zsirai Pincészet, a nyitott udvarházak - Fecskeház, Parázs, Nóra, Faluház, és hozzájuk csatlakozik Gódor András vendég sonkamester is.

A rendezvény hivatalos fizető eszköze a kóstoló kupon. Kuponokat három helyszínen lehet vásárolni a faluban.

További információk a rendezvényről, közlekedésről, szállásról és minden más hasznos tudnivalóról ITT>>>

Szólj hozzá!

Címkék: program bor gasztronómia borút Villány SVÉT


2015.04.07. 10:00 Dél-Dunántúl

Föld Napja a Tettyén

 A Föld Napja mozgalom napjainkban az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás, melynek története egészen 1970. április 22-ig nyúlik vissza, azaz már 45 éve, hogy a Föld Napját ünnepeljük.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szintén hosszú évek óta ünnepli ezt a jeles napot a Tettyén színes forgataggal, idén április 18-án, 10 és 15 óra között.

get_item_php.jpgFoglalkozások a Föld Napján (fotó: Tettye Forrásház)

Mivel 2015 a Fény Nemzetközi Éve, ezért az igazgatóság foglalkozásainak tematikája is ehhez igazodik az idén.
A nap során játékos formában ismerkedhetünk meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, a hulladékhasznosítás lehetőségeivel. Azzal is bővíthetjük ismereteinket, hogy miért fontos takarékoskodni az energiával.

A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol természetes alapanyagokból készíthetnek játékokat és használati tárgyakat, valamint megismerkedhetnek a természetvédelem gyakorlati munkáival, például a madárgondozás teendőivel is.

Tehát még egyszer a legfontosabb információk a rendezvényről:
Föld Napja
Időpont: 2015. április 18., szombat, 10.00-15.00
Helyszín: Pécs, Tettye tér

A programon való részvétel ingyenes.
Megközelítés: egyénileg
A Föld Napja üzenetének jegyében kérjük az érdeklődőket, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe! (33-as autóbuszjárattal, a Főpályaudvar – Tettye tér között)

Szólj hozzá!

Címkék: program szabadtéri Tettye Föld Napja Duna-Dráva Nemzeti Park


2015.04.03. 13:03 Dél-Dunántúl

Új elemmel bővült a Pécsi Értéktár

Mosonyi Éva munkássága és az általa létrehozott 2200 darabból álló Hímestojás-Mintakincstár a közelmúltban felkerült a helyi önkormányzat által létrehozott Pécsi Értéktárba.

tojas6-1024x944.jpgMosonyi Éva és az írott tojások (fotó: pecsma.hu)

A pécsi művész eddig már több mint kétezer egyedi mintájú írott tojást alkotott, amelyek mintáit az egész Kárpát-medencéből gyűjtötte. Munkáiból kiállítás is nyílt a Művészetek és Irodalom Házában, amelyet még Húsvét után is megtekinthetünk.

Mosonyi Éva a tojások titkos üzeneteiről, a tojásírás, -hímzés, -karcolás rejtelmeiről  személyesen tart ingyenes előadást vasárnap 10 és 12, valamint 14 és 18 óra között a Zsolnay-negyedben. A részvétel ingyenes.


Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás hagyományőrzés hímestojás Húsvét


2015.04.03. 10:00 Dél-Dunántúl

Fizess hulladékkal a Katica Tanyán!

A Katica Tanya tulajdonosai az élményközpontban a hangsúlyt a környezettudatosságra helyezve, az élmény, a rugalmasság, a gyermekszeretet és vendégközpontúság elvei mentén egyszerre biztosítják a minőségi szállást, ellátást és a programokat.

hulladek2.jpgFizess hulladékkal! (Fotó: napidoktor.hu)

A fejlesztések során folyamatosan odafigyelnek a természettel, a környezettel való harmonikus együttélésre. Saját szennyvízkezelőjük, napkollektoros melegvíz gyáruk van és ha nem süt a nap, akkor fával állítják elő a melegvizet és a meleget is a fa adja. A napelemek járulnak hozzá az áramfogyasztás csökkentéséhez és egy mini szélerőmű adja az áramot a "Fenntartható Földért" házuknak. Természetesen szelektíven gyűjtik és kezelik a hulladékot és tanítják is a különbséget szemét és hulladék között.

Legújabb kezdeményezésük: Fizess hulladékkal!

A kezdeményezés lényege, hogy maximum 400 Ft/belépő értékig a tanyára látogató vendégek fizethetnek hulladékkal is, ezzel is hozzájárulva a fenntartható jövőhöz.
A vételárak:
0,5 l PET palack: 4 Ft/db
1,5 l PET palack: 5 Ft/db
0,33 alu doboz: 5 Ft/db
0,5 l alu doboz: 6 Ft/db
újság vagy kartonpapír: 15 Ft/kg

Nem feledkezhetünk meg a Katica Tanya idei újdonságairól sem!

Az idei évben egy 42 m2-es és egy 160 m2-es  ugráló domb várja a kicsiket és a nagyokat a Tóparton a Bolyongó mellett. Le a cipőkkel és repüljünk az ég felé!

ugrodomb.jpgUgráló domb (fotó: katicatanya.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: program szabadidő környezetvédelem környezettudatos fenntartható fejlődés Katica Tanya


2015.04.01. 10:00 Dél-Dunántúl

Kaposvár Kincse - ízekben otthon vannak

Az uniós támogatásból megvalósuló Kaposvár Kincse program keretében 2014 decembere óta egyre több a védjegyes élelmiszer a helyi termékek kaposvári boltjában.

6ded13509c168eb998fb54359041be40.jpgKaposvár Kincse Helyi Termék Bolt (fotó: kaposvarmost.hu)

A programban jelenleg 27 termelő közel 100 terméke kapott védjegyet. A jelzéssel ellátott termékek helyi alapanyagokból készültek és garantált a jó minőségük. A védjegyes élelmiszereket a Helyi Termékek Boltjában helyi őstermelők és nagy élelmiszer-feldolgozó vállalatok termékei - egyedi ízesítésű sajtok, kolbászok, péksütemények, mézek, lekvárok - egyaránt megvásárolhatók. Egyszóval minden megtalálható, ami egy napi bevásárláshoz szükséges, hiszen nem minden élelmiszer készül a közelben, de megtalálhatóak a mindennapokban szükséges tisztítószerek (pl. mosogatószer) is. A kaposvári helyi termékek boltja központi helyen, a belvárosban, a Kaposvári Nagypiac területén található, a Laktanya utcában.

Mit jelent a Kaposvár Kincse védjegy?

A Kaposvár Kincse színes ábrás tanúsító védjegyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala augusztusban lajstromozta. A védjegy az áruk megkülönböztetésére szolgál. Kaposváron a magas minőséget, az egészséget és a környezetbarát életmódot is képviselik azok az élelmiszer-ipari termékek, amelyek megkapják a „Kaposvár Kincse" védjegyet.

A megjelölést olyan termékek kapják meg, amelyeket 50%-nál nagyobb arányban Kaposváron, és annak 40 km-es vonzáskörzetében, de legfeljebb Somogy megye területén állítottak elő. Legalább egy tulajdonság tekintetében a nevezett terméknek mindenképpen kiemelkedő minőséget kell képviselnie. Az elbírálás során ilyen „kiemelkedő minőségi" előnyt jelenthet, ha a termék hozzáadott „egészségvédő" összetevőt tartalmaz, vagy környezetbarát megoldást alkalmaz (pl. környezetbarát csomagolóanyag).

Egy szónak is száz a vége...Irány Kaposvár, és természetesen a "Kaposvár Kincse" Helyi Termék Bolt!

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás bolt gasztronómia helyi termék Kaposvár


2015.03.30. 10:00 Dél-Dunántúl

Húsvét a Dél-Dunántúlon

Akármerre indulunk az országban, Húsvétkor számtalan program vár minket. Nincs ez másképpen a Dél-Dunántúlon sem. Lehetetlenség felsorolni az összes eseményt, éppen ezért a legérdekesebb közül szemezgettünk:

szamarful_zskn_mg_0432.jpgZsolnay Kulturális Negyed (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

KULTÚRA - Húsvétváró a Zsolnay Negyedben

A néphagyományban a húsvéti és a pünkösdi ünnepkörhöz kapcsolódnak a legszínesebb legsokoldalúbb szokások. Április 4. és 6. között a Negyedben idén is sokszínű, húsvéti hagyományokat bemutató foglalkozások és játszóház várja a családokat. Természetesen a tojásfestés mellett a kerámiának is fő szerepet kap, és persze a kisállatok sem hiányozhatnak. A programot bábelőadások és koncertek teszik igazán változatossá.
Bővebb információ: www.zsn.hu

5b025779525fc6daf4e4226a2ba9a608.jpgSzennai forgatag (fotó: Szennai Skanzen)

HAGYOMÁNYŐRZÉS - Húsvét autentikus helyszíneken

A szennai Húsvéti forgatag kihagyhatatlan program, a Skanzen megtekintése legalább egyszer mindenkinek "kötelező"! Az ünnep mindkét napján húsvéti perec és házi torma készítés, csingázás (tojásdobálás), tojásgurító verseny, szagos víz készítés illatos gyógy- és fűszernövényekből, tojásfestés a hagyományos technikákkal (berzselés és írókázás) lehetősége várja a vendégeket. Húsvéthétfőn 11 órától indul el az igazi színes forgatag: 11 órától hagyományos locsolkodás a Somogy Táncegyüttessel és a Somogy Zenekarral, amelyet természetesen táncház követ. Délután pedig meghallgathatjuk Szent György és a sárkány legendájának történetét Róka Szabolcs Tinódi-lant díjas magyar énekmondó előadásában.
Bővebb információ: a Skanzen facebook oldalán

A zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum kialakult hagyományainak megfelelően, gazdag húsvéti programajánlatokkal vár minden kedves érdeklődőt.  Húsvéthétfőn ünnepi istentisztelettel kezdődik a program, majd délután a Zengővárkonyi Népiegyüttes "Húsvéti locsoló" műsorát tekinthetjük meg. A leányok, legények után a Népiegyüttes Gyermektagozata következik, a helybéli óvódások, iskolások is porondra lépnek és locsolóverseket, népitáncokat adnak elő.
Bővebb információ: www.tojasmuzeum.ini.hu

d403fbb81e664d9a1acc83c8848c0e5c.jpgHúsvéti kisvasutazás (fotó: Kaszó Zrt.)

TERMÉSZETJÁRÁS - Húsvét az erdőben

Április 1-jén és 4-én elindul a húsvéti nyuszijárat, azaz a kisvasút Almamellékről Sasrétre. Számtalan érdekes program várja a megjelenteket: tojáskeresés a tavaszi erdőben, állatok húsvétja (etetés, simogatás), kézműves foglalkozás.
Vagy másra vágynánk? A Mecsextrém Park nyula, Tepsifüles idén is a Park játékelemei közé rejtette tojásait. A feladat egyszerű: keresd meg a tojásokat április 5-én és 6-án a kalandparkban!
Bővebb információ: www.mecsekerdo.hu

A kisvasutazásnak még nincs vége! A KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasút április 6-án húsvéti kisvasutazásra hívja az érdeklődőket! Tojáskeresés és nyuszi simogatás várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.
Bővebb információ: www.kaszort.hu

dsc1283resize.jpgHúsvét Süsüvel (fotó: www.igal.hu)

WELLNESS - Húsvét az Igali Gyógyfürdőben

Az ünnep alkalmával vidám programokkal, nyuszi simogatással, tojásvadászattal, tojásdíszítéssel és még rengeteg más izgalmas programmal vár mindenkit a kis somogyi település fürdője április 3-tól egészen április 6-ig. Az egész napos húsvéti kézműves vásár mellett testet-lelket melengető szaunaszeánszok; fahéjas és sörös felöntések, joghurtos peeling, sós-mentás bőrradír kényezteti a vendégeket. Míg a szülők lazulnak, a gyermekek találkozhatnak Trapi bohóccal és akár Süsüvel is, aki bárhol bármikor felbukkanhat a fürdőben!
Bővebb információ: www.igal.hu

Kedvezményes szállásajánlatokért érdemes felkeresni a régió weboldalát! Tavaszi és húsvéti ajánlatok

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét kultúra program szállás wellness hagyományőrzés természetjárás