Akik 2012-ben a legtöbbet tették Dél-Dunántúl turizmusáért

2013. február 19. 12:12 - Dél-Dunántúl

A február 16-i hétvégén – a Pécs-Mecseki Borút által szervezett horvát-magyar helyi termék degusztációs gálavacsora keretében – adta át a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjakat.

Dijatado_DDU.jpgA díjátadót immár a 10. alkalommal rendezték meg. Az alkalmanként 5-5 turisztikai szereplőt díjazó szobor, Szabó János bükkösdi fafaragó stilizált angyalt ábrázoló alkotása.

A szakmai szervezetek jelölése alapján „Az év turizmusbarát települése” a leghősiesebb magyar város, Szigetvár lett, elismerve ezzel a városvezetés tudatos, elhivatott és eredményes turizmusfejlesztési tevékenységét. A díjat Mátyás Gergő, a Szigetvári Gyógyfürdő és Kumilla Hotel igazgatója, egyben a szigetvári TDM egyesület elnöke vette át.

„Az év legjobb fesztiválja” a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál volt, melyet a European Broadcasting Union is befogadott műsorába, így koncertjeit 15 ezer látogatóján túl további 100 millióan hallgathatják 74 országban. A díjat Jágerné Katona Zsuzsanna, Kaposvár város kulturális tanácsosa vette át, a szervezők társaságában.

„Az év turisztikai innovációja” kategóriában a Zsolnay Kulturális Negyedet díjazták, elismerve ezzel a régió kulturális turizmusában betöltött vezető szerepét. Azt a példamutató tevékenységet kívánták kiemelni, amely megmutatja, hogy az igényesség hogyan jeleníthető meg a nagyközönséget vonzó kulturális programokban. A díjat Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere és Márta István igazgató vették át.

Az év turizmusbarát vállalkozása” díjjal ismerték el a pécsi Alexandra Kiadó sokéves támogatását, lokálpatrióta indíttatásból helyi kulturális értékeket felmutató, turizmust segítő tevékenységét, különösen Bartos Erika – több tízezer, gyermekes családot megszólító – „Hoppla meséi - Kirándulás Pécs városába” című könyvének kiadását. A díjat Matyi Dezső kiadó tulajdonos-igazgató, és Bartos Erika író vették át.

A régió borturisztikai klaszterének javaslatára a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjjal ismerték el a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karának szakmai tevékenységét, borturisztikai szakember képzésének magas színvonalát és a borturizmust szolgáló aktivitását. A díjat Dr. Horváth Zoltán dékán és Dr. Huszti Zsolt intézetigazgató vették át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr565091968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.