Jöttünk, láttunk, visszamennénk...tavaszi programajánló Bikalon

2014. április 04. 10:00 - Dél-Dunántúl

Jöttünk, láttunk, visszamennénk…

eb_epulet (Large)_1.jpg

Magyarország egyedülálló interaktív reneszánsz kalandparkja különleges helyszín: a hatalmas fakapun belépve úgy érezzük magunkat, mintha egy filmforgatás helyszínén járnánk.  A középkori lakóházak, műhelyek, vendéglők épületei, a reneszánsz palota és a hatalmas, fából épített lelátó, a középkori jelmezekben tevékenykedő kézműves mesterek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott solymászok mintha csak Mátyás király birodalmából csöppentek volna ide. A lovagi torna élethűbb már nem is lehetne, kemény fegyvercsattogás közepette, zakatoló szívvel szurkolhatunk a legszimpatikusabb lovag nyeregben maradásáért, akárcsak az akrobatikus lovasbemutató lovasainak testi épségéért.

gyerekek (Large)_1.jpg
A 7,5 hektáros bikali Reneszánsz Élménybirtokon már eddig is számtalan látnivaló, kipróbálnivaló akadt, de nemrégiben-  az elmúlt évek tapasztalatai alapján - megújult a tematikus park teljes kínálata. Kipróbálható a lovagi harci eszközök arzenálja, a különböző kézműves mesterségek. Részt vehetünk gasztronómiai programokon, ragadozó madár bemutatókon, színházi előadásokon, korhű történelem órákon és ügyességi vetélkedőkön. Fiúk és a lányok számára különféle elfoglaltságokat kínálnak, így mindenki azzal foglalkozhat, ami hozzá a legközelebb áll.

lovas_ea (166) (Large)_1.jpg

Megtudhatjuk, hogy vajon milyen harcászati alakzatokat alkalmaztak őseink, hogyan alakultak ki a lovagrendek, mik voltak, ha voltak egyáltalán reneszánszkori felfedezések. Kiderül, hogy milyen étkek kerültek eleink tányérjára, vannak-e fennmaradt receptek, esetleg használunk-e ma is középkori praktikákat a főzés során. Sok kérdésre találunk választ, új és érdekes témákkal ismerkedhetünk meg.  A tapasztalat útján elsajátított ismeretek hosszú távon is megmaradnak, nem felejtődnek el egykönnyen! Az Élménybirtok területe újabb épületekkel is gazdagodott és gazdagodik folyamatosan. Több száz fő befogadására alkalmas fedett lovarda, 500 férőhelyes fedett nézőtér és hozzá tartozó új színpad, új katonai és gyermek tábor, valamint kápolna várja a látogatókat az idén. Ha valamikor, most igazán érdemes újra ellátogatni a középkori világot élethűen elénk táró tematikus parkba.

madaras (13) (Large)_1.jpg

Tavaszi programok Bikalon:
Április 17-én látványos és mozgalmas középkori Évadnyitó Rendezvénnyel valamint Lúdas Matyi történetét feldolgozó népi rockoperával, Pintér Tibor és a Sziget Színház társulatának kalandos előadásával, várnak minden érdeklődőt. A darab az Évadnyitót követően még négy alkalommal kerül bemutatásra az Élménybirtok napi programjának zárásaként.

Április 20-21-én Húsvéti meglepetések sok tojással és nyuszival. A Húsvétvasárnapi programot Lúdas Matyi előadás zárja, a Húsvéthétfőt a Roxínház és a Roppantós Együttes fellépése színesíti.

Május 2-án a világhírű ExperiDance társulat nagysikerű Ezeregyév című történelmi táncshowját mutatja be a középkori díszletek közt. 1000 évet tekinthetünk meg 21 képben. A műsor 2x50 perc izgalmat és lenyűgöző látványt ígér.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr845891783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása