Kaposvári Dorottya Farsangi Napok

2015. február 02. 12:57 - Dél-Dunántúl

"Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál..." Újra itt a Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok!

Az Együd Árpád Kulturális Központ idén is igazi színes programkavalkáddal vár minden Kaposvárra látogató vendéget és persze helyi lakost!

2014-02-08-4332.jpgKaposvári Farsang (fotó forrása: Együd Árpád Kulturális Központ)

Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok
2015. február 6-9.

A rendezvény február 6-án, pénteken nyitja meg kapuit. Délután fél háromtól kaposvári ifjak lepik le a belvárost. Őket a kaproncai, nagykanizsai és csáktornyai hagyományőrző csoportok bemutatója követi, majd 17 órától indul a "Rongyos buli" DJ Forkmannal a Kossuth téren.

A második, szombati napot a farsangi néphagyományok nyitják, ahol olyan játékokkal tölthetjük az időt, mint a kézzel hajtott fakörhinta, a böllérkirakó, a csirkesöprűzés, a patkódobó, a Toldi-erőpróba, vagy akár a kiszebáb készítés. Hogy a felnőttek se unatkozzanak, őket farsangi bormustra várja, amíg a gyerekek játszanak. 
Déltől "Irodalmi Disznóságok" - kulináris mustra disznótori finomságokból és irodalmi összeállításból, belvárosi tárlatvezetés várja a nagyérdeműt.

Délutántól pedig már igazi móka vár, amely kezdődig a Farsangi jegyességgel és Bolondesküvővel, aztán indul a farsangi felvonulás a Bethlen tértől a Zárda utcán át egészen a Kossuth térig! Pihenésképpen egy kis rönkhúzás, majd 15 órára várható "Dorottya kisasszony és Karnevál herceg" érkezése polgármesteri köszöntővel egybekötve. Őket követi a Zselic Tánccsoport télűzése, majd néptáncosok közreműködésével Dedaégetés és télűzés.

2014-02-08-4308.jpgKaposvári Farsang és Dorottya Napok (fotó forrása: Együd Árpád Kulturális Központ)

Este hét órától fantasztikus koncert veszi kezdetét Ferenczi Gyuri és a RackaJam télűzője. Jegyek az Együd Árpád Kulturális Központban és a Tourinform irodában kaphatók! Ki ne hagyjuk! S ha már hangulatba jöttünk, akár maradhatunk is. 21 órától ingyenes farsangi táncház lesz a Somogy Zenekarral és a Juhos együttessel!

Ha szombaton jót ettünk-ittunk, másnak jöhet egy kis "fitnesz"! 8 órától a Virágfürdőben kezdődik a farsangi félmaraton, amelyet 11 órától a Kaposvár dombjai 5. félmaraton követ!

Nem szabad megfeledkeznünk a kísérő programokról sem! A szervezők minden korosztályra gondoltak. Lesz álarckészítés, Ribizli bohóc farsangi műsora, Paddington a Szivárvány Kultúrpalotában, a Csiky Gergely Színház előadásában a Szigorúan ellenőrzött vonatok, szombat este pedig Dorottya-bál!

Európa legjobb akadálymentes desztinációja télre is tartogat meglepetéseket!

További információ a programokról <<<ITT>>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr177132945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása