3 élménypark Kaposvártól Pécsig

2016. március 23. 13:47 - Dél-Dunántúl

Ha jó leszek, elviszel a Katica Tanyára? - kérdezte nem is olyan régen bűbájos, négy éves unokahúgom, aki már egyszer volt ott, és azóta is nyüstöl minden felnőttet, hogy mikor mehet újra. Ez azt hiszem mindent elmond az élményparkokról. Nézzük is meg a legjobb hármat a Dél-dunántúli régióban, Kaposvártól Pécsig.

A Katica Tanya egy igazi élményparadicsom, ahol minden tavasztól újabb és újabb remek játékok várják a tanyasi kalandfílingért megőrülőket, és itt tényleg nem csak a gyerekeket kell érteni, mert tényleg nagyon vicces és menő dolgokat tudnak kitalálni.  Az idén a Kapj el, ha tudsz reflexjáték és a foci biliárd a két új kihívó fél a vendégek számára.
Itt garantáltan olyan játékokkal találkozhatunk, mint sehol máshol az országban. Ugrálóvárról hallottunk már. No, de ugráló dombról? Tavaly két -egy 42 és egy 160 négyzetméteres - ugrálódombbal és a "Kiütlek" játékkal örvendeztették meg a látogatókat.


Nem mellesleg pedig itt található Közép-Európa legnagyobb, 7 pályás, fedett óriás csúszdaparkja, ahol a négy és fél, illetve a hat és fél méter magas csúszdákon a szabadesés érzését is megtapasztalhatjuk.

Magyarország első tematikus élményparkja régiónkba nyitotta meg kapuit. A bikali Reneszánsz Élménybirtok egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot. Az Óvárosban egymást érik a középkori iparosok műhelyei, az Apródképzőben őseink népi viseleteiről, nemzetünk hitvilágáról, a középkori kultúráról tanulhatnak játékosan a gyerekek. A városon kívül találjuk a Lovagi küzdőteret, ahol a korabeli lovagok egymásnak feszülnek, s a nézőtéren helyet foglaló királyi pár kegyeiért birokra mennek egymással.
Ez még nem minden! A látogatókat egész évben lovas színházi előadások, előadó estek, koncertek is várják! Olyan neves előadókkal találkozhatunk idén Bikalon, mint Udvaros Dorottya, Kökény Attila, vagy a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és az Ágens Társulat színészei!

Hamarosan felébred téli álmából az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a pécsi Mecsextrém Park! Az élményközpontban több mint húszféle játék, többek között egy kilométeres erdei bobpálya, alpesi kötélpálya, tiroli csúszópálya, nyolc méteres mászófal, X Jump - óriás gumiköteles ugráló, 3D karika, kötélpiramis, 40 méter hosszú szabadtéri kalandvár, beltéri játszóház és odú-tanoda várja őszig a látogatókat.

Különleges élményt ígér a tavaly nyílt Deseda Kalanderdő. Tanösvényekkel, erdei tanteremmel, játszóterekkel, madármegfigyelővel találkozhatunk, ha ellátogatunk a Kaposvárhoz közeli Deseda-tavat övező arborétumba és parkerdőbe. A több, mint 17 hektáron (ez majdnem majdnem 30 focipályányi terület) elterülő Kalanderdő fejlesztése során gondoltak a fogyatékkal élőkre is. A tájékoztatást segítő információs táblákra Braille-írásos felirat is került. A környék kerékpárral is bejárható, és kialakítottak egy "guruló" tanösvényt is a mozgásukban korlátozott, kerekes székkel kirándulók, illetve a kisgyermekes családok számára.

0abe05f8e573310f6e51537d401ac50f.jpgFotó: visitkaposvar.hu

Alig néhány hét, és itt a legújabb attrakció! Április 18-án "használatba vehetjük" a Pécs melletti Pogány külterületén megbújó Zsályaliget Élményparkot. A 23 hektáros szórakoztató központban minden meg lesz, amire vágyhatunk, legyen az kaland, szórakozás, sport, tanulás, vagy természetjárás. Az állatkerti simogatótól kezdve, a vízivároson át a tüskevárig; a kalandpályától a streewokoutig, a nemzeti játékoktól az interaktív tanösvényig garantáltan minden korosztály megtalálja a neki valót.

vagolap01_1.jpgFotó: Zsályaliget Élménypark

Ezeket a helyeket felkeresni legalább egy hét, és akkor még nem tettem említést az élményfürdőkről, aquaparkokról, látogatóközpontokról, fantasztikus fesztiválokról. Na, ugye megmondtam? Hipotézis felvetve és igazolva. Gyerkőcök, irány Dél-Dunántúl!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr958520020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mandulazöld (törölt) 2016.03.23. 14:01:05

Az apa hisztizik nagyon jó :))

Nagyon tetszik amúgy mind, jó programok.
süti beállítások módosítása