Mit ígér nekünk a második adventi hétvége?

2014. december 01. 11:36 - Dél-Dunántúl

Beléptünk hát az év utolsó hónapjába, itt a december. Az időjárás is zordabbra fordult, hol van már a novemberi napsütés? De nem is baj, az évszaknak ez a dolga. Mi pedig felmelegíthetjük magunkat forralt borral, punccsal, vagy forró teával az adventi vásárok bármelyikén.

Pécsi Advent_Komlós Attila.jpgNegyedik Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár (fotó: ez esemény FB oldala, fotós: Komlós Attila)

A települések eseménynaptárait böngészve számos, izgalmas program vár ránk ezen a hétvégén is!

Kaposvári Advent - Karácsonyi Ünnepi Hetek

December 6-án Gurul a Mikulás! Szent Miklós napján elindul a Kaposvári Nagypiacról a Mikulás Expressz a város főterére, ahol minden gyermek találkozhat a Mikulással, hogy kívánságait elsorolja. Délután fél négykor igyekezzünk a Kaposvár sétáló utcájába, a Fő utcára! Motoros Mikulások vonulnak fel mindenki nagy örömére.

A Mikulás-napi koncertek után se menjünk még haza! A Virágfürdő zenés éjszakai mulatsággal várja vendégeit este nyolctól egészen éjjel 1 óráig!

Ha szombaton lemaradtunk a szabadtéri programokról, ne keseredjünk el! Vasárnap az Együd Árpád Kulturális Központban a délelőtt 10 órakor kezdődik a BábSzínTér Mikulásváró Figurás Játszóházzal, köztük olyan játékokkal, mint a hópihefuvintó, a kencefice, a csizmasuvick vagy a fénykuckó. Aztán megnézhetjük Pályi János Vitéz László bábjátékát, és végül délben batyunyitás következik a Mikulással.

Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár

A pécsi adventi vásár központjában, a Mikulás Házban maga a Mikulás várja a gyermekeket egész nap. Vasárnap délután pedig indul a III. Fürdőruhás Jótékonysági Mikulás Kocogás! Futás után a Széchenyi téren meghallgathatjuk a TVT Gyermekkórusát, majd a Városháza erkélyéről Kuti Ágnes, a pécsi bazilika Mozart kórusának szólistájával kezdődik a Kis Pécsi Zene.

Adventi ablaknyitás a Nádor Szállóból persze ezen a napon sem maradhat el. Ahogy korábban megírtuk, egészen Advent utolsó napjáig minden nap 100.000 Ft kerül kiosztásra egy-egy rászoruló tehetséges gyermek javára a pécsi Rotary Club jóvoltából.

Adventi Várvarázslat Pécsváradon

Ha saját várablakra vágyunk, irány a Pécsváradi Élményvár! December 7-én, vasárnap 10 és 17 óra között, az Adventi Várvarázslaton nagyszabású kézműves ajándékvásár, ajándék-gyártoda, melegedő mesekuckó várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A nap során lehetőség nyílik egy-egy ablak feldíszítésére is, amely minden nap 16 órakor kivilágosodik, így az Advent időszakában a Pécsváradi Vár is karácsonyi díszbe öltözik!

Ezen a hétvégén sem érdemes otthon maradni! Kabátot, sapkát, kesztyűt, csizmát fel, és irány a Dél-Dunántúl!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr616947931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása