Kerékpárkölcsönző terminálok és touch info pontok az Ős-Dráva program keretében

2014. március 20. 10:00 - Dél-Dunántúl

A Dráva menti, néprajzi szempontból Ormánság ökoturisztikai hasznosítása jól illeszkedik a térség vidéki jellegéhez, kulturális értékeihez, termelési struktúrájához. A Drávához kapcsolódó, már meglévő turisztikai vonzerők és az utóbbi években kiemelten jó eredményeket mutató kerékpáros és vízi turizmus egymást erősítő vonzerőt jelentenek. 

bicikli_tura.jpg

Az ötszázmillió forintos projekt keretében két és fél kilométeres kerékpárutat építenek Drávaszabolcson, elvégzik az Ős-Dráva kerékpárút kijelölését kitáblázással. Öt kerékpárkölcsönző terminált és touch info pontot alakítanak ki Vajszlón, Kémesen, Vejtiben, Sellyén és Harkányban, összesen hetven kerékpárral, ezen túlmenően 12 pihenőhelyet is kialakítanak a 125 km hosszú kerékpárúton.

os_drava_projekt.jpg

Az Ős-Dráva program legfőbb turisztikai beruházása az ökoturisztikai látogatóközpont létrehozása Cún-Szaporcán. A központ az Ormánságot, az Ős-Dráva Programot, az ökológiai gazdálkodást és szemléletet hivatott bemutatni őshonos növénybemutató és állatbemutató telep, illetve 3 db tanösvény együttes kialakításával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr455867260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása