Szürkemarha kolbászt tessék!

2014. április 03. 10:00 - Dél-Dunántúl

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megkezdte a saját tenyészetében nevelt szürkemarha feldolgoztatásával előállított termékek hivatalos árusítását Pécsen, a Tettye tér 9. szám alatt, a Pintér-kert Arborétum bejáratánál található közönségszolgálati irodában.

kolbasz2par_2.jpg
 
A nemzeti park 900 hektár természetvédelmi oltalom alatt álló gyepterület kezelését végzi magyar szürke szarvasmarha, racka- és ciktajuhok legeltetéses állattartásával. A szarvasmarhák takarmányozása nyáron legelőn, télen a védett rétekről betakarított szénával történik, ebből eredően teljesen természetes körülmények között nevelődött jószágok húsa kerül feldolgozásra Szomor Dezső szürkemarha tenyésztő, ökogazdálkodó, dömsödi húsüzemében. A húsüzem a szürkemarha feldolgozását kizárólag adalékmentes fűszerekkel végzi, a termékek a természetes körülményeket tanúsító nemzeti parki védjegyet, valamint a fajta-azonosításhoz szükséges ENAR számot viselik. A fajta-azonostó védjegyet kidolgozó Magyar Szürkemarhát Tenyésztők Egyesülete minden jószág vágásához az ENAR szám feltüntetésével igazolást állít ki a tenyésztő részére, mely ENAR szám kötelezően szerepel a terméken, így a fogyasztó egy SMS beküldésével, vagy közvetlenül ide kattintva is megbizonyosodhat a hús eredetéről.

szalami_egesz_3.jpg
 
A termékek megvásárlására minden héten hétfőn 9.30 és 11.30 óra között van lehetőség.
(Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság márciusi hírlevele)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr995888640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása