A jó, testes, bíborló szekszárdi borok élvezeténél egy jobb dolog létezik: a szekszárdi bort Szekszárdon kóstolni, ahol kellően átjár a hely szelleme, a zöldellő Tolnai-dombság, a szőlődűlők és a hűs pincék autentikus környezete.
Szekszárd nagyon jól sáfárkodik ezzel a rendkívül hangulatos tájjellegű adottsággal – mind a borral, mind a környezettel –, és legújabb fejlesztésük minden téren kedvez majd a borkedvelőknek, a gasztronómia elkötelezettjeinek, valamint azoknak is, akik szeretik játékosan felfedezni a hagyományokat és a történelmet. Júniusban ugyanis befejeződik a régi, már a középkorban is létező Garay-pince (azaz a Várpince) ÉlményPincévé alakítása.
Mit találunk majd itt?
BOR - A Garay Élménypincében szekszárdi, illetve a bortermő vidék legjobb pincéiből származó borokat, összesen 200 féle nedűt kóstolhatunk.
GASZTRO – Saját konyhát futtat majd az ÉlményPince, megjelennek a helyi termékek, és természetesen a szőlő is számtalan formában.
KALAND és TUDÁS - Interaktív játékok, illatkamra, infógrafikák és egyéb digitális eszközök segítenek a szőlő- és borkészítés, a boros hagyományok megismerésében. Olyan kérdésekre is választ kapunk, hogy mitől lesz jó illata a bornak, vagy hogy miként válhatunk profi borszakértővé.
Az előzetes videó alapján az ÉlményPince stílusában és hangulatában is letisztult, jó érzékkel nyúltak a régi pincéhez, a fejlesztések pedig nem zökkentenek majd ki az autentikus környezetből – különösen néhány jófajta szekszárdi vörös kóstolását követően…
7100 Szekszárd, Garay tér 19.
Tel.: +36 20 215 9396
www.garaypince.hu