Pinceevolúció várható Szekszárdon

2014. április 15. 09:59 - Bíróné Fodor Anna

A jó, testes, bíborló szekszárdi borok élvezeténél egy jobb dolog létezik: a szekszárdi bort Szekszárdon kóstolni, ahol kellően átjár a hely szelleme, a zöldellő Tolnai-dombság, a szőlődűlők és a hűs pincék autentikus környezete.

Szekszárd nagyon jól sáfárkodik ezzel a rendkívül hangulatos tájjellegű adottsággal – mind a borral, mind a környezettel –, és legújabb fejlesztésük minden téren kedvez majd a borkedvelőknek, a gasztronómia elkötelezettjeinek, valamint azoknak is, akik szeretik játékosan felfedezni a hagyományokat és a történelmet. Júniusban ugyanis befejeződik a régi, már a középkorban is létező Garay-pince (azaz a Várpince) ÉlményPincévé alakítása.

Mit találunk majd itt?

BOR - A Garay Élménypincében szekszárdi, illetve a bortermő vidék legjobb pincéiből származó borokat, összesen 200 féle nedűt kóstolhatunk.
GASZTRO – Saját konyhát futtat majd az ÉlményPince, megjelennek a helyi termékek, és természetesen a szőlő is számtalan formában.

KALAND és TUDÁS - Interaktív játékok, illatkamra, infógrafikák és egyéb digitális eszközök segítenek a szőlő- és borkészítés, a boros hagyományok megismerésében. Olyan kérdésekre is választ kapunk, hogy mitől lesz jó illata a bornak, vagy hogy miként válhatunk profi borszakértővé.

Az előzetes videó alapján az ÉlményPince stílusában és hangulatában is letisztult, jó érzékkel nyúltak a régi pincéhez, a fejlesztések pedig nem zökkentenek majd ki az autentikus környezetből – különösen néhány jófajta szekszárdi vörös kóstolását követően…

Garay ÉlményPince

7100 Szekszárd, Garay tér 19.
Tel.: +36 20 215 9396
www.garaypince.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr526038481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása